Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uporaba pesticida
  • 13.07.2021. 16:30

Niže cijene izobrazbe o sigurnom rukovanju s pesticidima i njihovoj pravilnoj primjeni

Nacrtom prijedloga Pravilnika o visini naknada izvršavaju se obveze temeljem Akcijskog plana za smanjenje neporeznih i parafiskalnih davanja, navode iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: Bigstock/ Hemeroskopion
  • 198
  • 720
  • 0

Izmjene Pravilnika o visini naknada za obavljanje poslova u skladu sa Zakonom o održivoj uporabi pesticida u javnom su savjetovanju, obavijestili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Kako navode, izrađenim Nacrtom prijedloga izvršavaju se obveze temeljem Akcijskog plana za smanjenje neporeznih i parafiskalnih davanja od svibnja 2020. godine, čime dolazi do smanjenja cijena za provedbu izobrazbe o sigurnom rukovanju s pesticidima i pravilnoj primjeni te pregleda uređaja za njihovu primjenu.

Tako je najviši iznos naknade za provedbu osnovne izobrazbe 280 kuna, dopunske 100, polaganje ispita 20 te za izdavanje identifikacijske iskaznice 40 kuna.

Što se tiče troškova provedbe osnovnog ili dopunskog programa izobrazbe za obavljanje redovitih pregleda strojeva za primjenu pesticida za zaposlenike ispitnih stanica, te polaganje ispita za jednog polaznika, oni za osnovni program izobrazbe koštaju 2.500 kuna, dopunski 400, a za polaganje ispita 50 kn.  

Izmjene Pravilnika o visini naknada pogledajte ovdje.

Savjetovanje je otvoreno do 23. srpnja ove godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Pesticidi Uporaba Izobrazba Niže cijene Savjetovanje


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.