Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Traktor godine 2018.
  • 07.11.2017. 15:00

New Holland T6.175 nauči se voziti za par minuta!

T6 je inovativan, pametan i dinamičan traktor, no što je to što je ovaj New Holland gurnulo u finale ovogodišnjeg izbora za "Traktor godine"?

Foto: Renata Prusina
  • 1.932
  • 69
  • 0

New Holland je T6 seriju traktora od 145 do 180 KS opisao kao traktore visokih performansi, s više produktivnosti, stabilnosti i komfora.

Podsjetimo, u igri su 4 i 6-cilindarski FPT motor do 180 konjskih snaga s EcoBlue Hi-eSCR tehnologijom (bez DPF i EGR), koja odgovara četvrtom stupnju redukcije ispušnih plinova (Euro4 ili Tier 4b).

Stabilnost i okretnost postižu zahvaljujući dužem međuosovinskom razmaku za poboljšanu vuču i prijevoz tereta, sačuvavši pri tome isti radijus okretanja kao i prethodna generacija traktora. Povećana udobnost podrazumijeva paket do 20 LED svjetala, premium sjedala i poboljšanu Terraglide suspenziju kabine, dok veću produktivnost ostvaruju s HTS II automatskim upravljanjem traktora kod okretanja na kraju njive (hidraulika, priključno vratilo) i ISOBUS 3. generacije pomoću kojeg priključni stroj "upravlja" traktorom (primjerice balirka, zavisno od opterećenja, odnosno koliko balirane mase utječe na brzinu vožnje traktora). Ove ga osobine, kažu inženjeri New Hollanda, čine ključnim igračem za mješovite farme, pa je tako slikovito pojašnjavaju T6 našao svoju primjenu na engleskim mliječnim farmama, na nizozenskim poljima tulipana, u francuskom mješovitom uzgoju kultura, španjolskom baliranju sjenaže, nordijskom čišćenju snijega, talijanskim poljima riže, njemačkim bioelektranama...

Novi Dynamic Command prijenos

No, to je sve poznato, pa u čemu je onda štos? Što je ovaj New Holland gurnulo u finale ovogodišnjeg izbora za "Traktor godine"? Odgovor je, između ostaloga, nova transmisija, trenutačno jedinstvena na tržištu. Naime, do sada je T6 serija imala Electro Command i Auto Command prijenos, no naš je finalist T6.175 Dynamic Command. Ovaj novi mehanički prijenos CNH Industrial proizvodnje je "nešto između". Uveden je da bi ispunio zahtjeve kupaca koji trebaju pravi broj brzina u određenom radnom rangu uz visok stupanj automatiziranosti te poboljšanu ergonomiju, sve dakako dostupno uz povoljnu cijenu.

Jeste li znali? Ovaj traktor vrlo je jednostavnog upravljanja - dovoljne su dvije-tri minute pojašnjenja i svatko ga može voziti!

Za razliku od Electro Command prijenosa koji je imao četiri ranga brzina, novi 8-stupanjski Dynamic Command ima tri ranga brzina - za teške ratarske poslove A rang koji pokriva brzine 2,2 do 9,4 km/h, za primjerice lakšu obradu tla i baliranje predviđen je B rang od 3,9 do 17,3 km/h, a za prijevoz je najpogodniji C rang brzina od 12,3 do 50 km/h. Vozač odabire željeno područje rada prema zahtjevima poslova, no brzine se unutar tog ranga jednostavno automatski mijenjaju ubrzavanjem ili usporavanjem traktora preko papučice gasa zahvaljujući tehnologiji dvije spojke. Ova tehnologija, za razliku od klasičnog Powershift prijenosa, daje vrlo brzo i vrlo glatko mijenjanje brzina. Dynamic Command prijenos ima 24x24 brzine naprijed/natrag od 2,4 do 53,9 km/h kod 2.200 okretaja u minuti u ekomodu rada motora, a izborno 48x48 sa puzajućom brzinom od 0,24 km/h. Recimo i to da je Dynamic Command samo 3.000 eura skuplji od Electro Command modela.

Pojačana hidraulika

Evo još nekoliko tehnikalija. Spomenuli smo ekonomični FPT motor pa za one koje to detaljnije zanima dodajmo da je riječ o modelu NEF 4,5 zapremine 4.485 cm3, s četiri cilindra, ukupno 16 ventila, s turbopunjačem, nazivne snage 145 KS, a u boostu 175 konjskih snaga. Maksimalna brzina motora je 2.200 okretaja u minuti, a maksimalni okretni moment 700 Nm koji postiže pri 1.500 okretaja u minuti. Zapremina spremnika goriva je 195 litara kao standard, a po izboru i 230 litara, dok je spremnik AdBlua 25 litara. Servisni interval je 600 sati.

Maksimalna brzina motora je 2.200 okretaja u minuti

Što se hidraulike tiče, kapacitet crpke je 20% veći od T6 Electro Command modela. Konkretno, crpka zatvorenog protoka ima kapacitet 80 litara u minuti standardno (izborno 134 l/min).

Na raspolaganju je do sedam stražnjih ventila s mehaničkim (izborno elektoničkim) upravljanjem. Maksimalni podizni kapacitet stražnje hidraulike (priključivanje u tri točke) je 7,8 tona, a prednje tri tone. Stražnje priključno vratilo ima standardno tri brzine 540/540eco i 1.000 okretaja u minuti, a izborno i 1000eco dok prednje ima 1.000 okr/min.

Za one koji žele znati više: ukupna dužina T6.175 Dynamic Command modela je 5,19 metara, širina 2,28 m, a visina od 2,8 do tri metra. Međuosovinski razmak je oko 2,7 metara, a klirens 52 cm. Kut okretanja je 55 stupnjeva. Traktor bez opterećenja teži 5,5 tona, a maksimalna radna težina mu je 10,5 tona.

Za svačiji džep

Ovog smo Toty finalista testirali na poljima Ferrare u Italiji tijekom New Hollandove "Akademije na polju", kroz koju je obuku s najnovijim modelima traktora u 45 dana prošlo više od 1.300 ljudi. Tom nam je prilikom Sigurn Ghyselen, EMEA Business Marketing Manager T6 i T7 serije rekao kako je T6 inovativan, pametan i dinamičan traktor besprijekorne izvedbe s neograničene sposobnosti i učinkovitosti, a vrlo jednostavnog upravljanja. Dovoljne su dvije-tri minute pojašnjenja i svatko ga može voziti.

T6 je inovativan, pametan i dinamičan traktor besprijekorne izvedbe!

Kupac može sam birati konfiguraciju osobina traktora, ovisno o svom budžetu, tako da je ovaj traktor dostupan i s mehaničkim kontrolama upravljanja odnosno bez Intelliviewa i Touchscreena.

"Praktično, sve se svodi na učinkovitosti i produktivnost, a mi u ovom traktoru s ovim konceptom transmisije imao najbolju kombinaciju udobnosti, automatiziranih osobina i efikasne potrošnje goriva - tehnologija koju nudimo vrlo širokom spektru poljoprivrednika, zato je, prema našem mišljenju, ovaj traktor idealan kandidat za titulu "Traktor godine 2018"", zaključio je Ghyselen.

Autor: Renata Prusina, Agroglas, Foto: Renata Prusina


Tagovi

New Holland Traktor T6.175 Dynamic Command Traktor godine 2018 Tractor of the year Motor Snaga

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]