Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • John Deere
  • 26.11.2021. 18:00

Neto prihod Deere & Company gotovo 6 milijardi dolara

Povećala se i vrijednost dionica, a prihodi od prodaje porasli su za 16 posto unatoč poteškoćama koje je stvorila pandemija.

Foto: Maja Celing Celić
  • 284
  • 114
  • 0

Najveći svjetski proizvođač poljoprivredne opreme Deere & Company objavio je podatak da je proteklu fiskalnu godinu unatoč problemima u lancu opskrbe završio s neto prihodom u iznosu od 5,96 milijardi dolara. To je povećalo i vrijednost njihovih dionica, na 18,99 USD po dionici. Lani je neto prihod fiskalne godine iznosio 2.751 milijarde USD, odnosno 8,69 dolara po dionici.

Kako navode u priopćenju, u četvrtom kvartalu neto prihod je bio 1.283 mlrd. USD, odnosno 4,12 USD po dionici u usporedbi sa 757 milijuna USD ili 2,39 USD po dionici za tromjesečje završeno 1. studenog 2020. godine.

Unatoč poteškoćama u lancima opskrbe koje je stvorio Covid-19, u posljednjem su kvartalu prihodi od prodaje porasli za 16 posto, na 11.327 milijardi USD, a gledajući cijelu godinu za 24 posto, na 44.024 mlrd. USD. Neto prodaja opreme iznosila je 10.276 mlrd. USD za kvartal i 39.737 mlrd. USD za godinu, u usporedbi s 8.659 USD za četvrti kvartal u istom razdoblju prošle fiskalne godine, odnosno 31.272 USD za svih 12 mjeseci.

"Snažan učinak u četvrtom tromjesečju i cijeloj godini ostvarili su predani zaposlenici, trgovci i dobavljači diljem svijeta koji su pomogli u sigurnom održavanju naših operacija i pružanja usluga kupcima", izjavio je John C. May, predsjednik i glavni izvršni direktor te korporacije.

Dodao je da rezultati odražavaju snažnu potražnju krajnjeg tržišta i sposobnost da nastave pružati usluge kupcima u lancima opskrbe. 

"Gledajući u budćnost, očekujemo da će potražnja za poljoprivrednom i građevinskom opremom i dalje imati pozitivne temelje, uključujući povoljne cijene usjeva, gospodarski rast i povećana ulaganja u infrastrukturu", kazao je May. Međutim, dodaje da istovremeno očekuju da će pritisci u lancu opskrbe i dalje predstavljati izazove u industriji. "Blisko surađujemo s dobavljačima kako bismo riješili te probleme i osigurali da naši kupci mogu isporučiti osnovnu hranu i infrastrukturu na profitabilniji i održiviji način", zaključio je.

Predviđa se da će neto prihod ove korporacije za fiskalnu 2022. biti u rasponu od 6,5 do 7,0 milijardi dolara, čime će ostvariti novi rekord.


Tagovi

Deere & Company Prihodi Zarada Poljoprivredna oprema John Deere Fiskalna godina


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner