Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uništavanje strojeva
  • 24.09.2019. 14:25
  • Koprivničko-križevačka, Čabraji

Netko opet ostavlja metalne predmete u polju, oštećen novi kombajn

Ostavljanje metalnih predmeta u polju sad je već dugogodišnja "praksa" nekoga tko očito ima jako loše namjere.

Foto: Pixabay/distel2610 (ilustracija)
  • 9.906
  • 998
  • 0

Netko, još uvijek nepoznat, i dalje u poljima ostavlja metalne predmete kako bi uništio strojeve. Jučer je tako, na polju kukuruza nedaleko mjesta Čabraji na križevačkom području, uslijed uvlačenja nepoznatog predmeta u kombajn došlo do oštećenja pokretnih dijelova.

Vlasnik je, navela je policija, oštećen za nekoliko desetaka tisuća kuna, a za počiniteljem se traga. 

Podsjećamo, ostavljanje metalnih predmeta u polju sad je već dugogodišnja "praksa" nekoga tko očito ima opasne namjere. Naime, mladi poljoprivrednik iz mjesta Trema - Grubiševo iz okolice Križevaca, Siniša Bugarin, takvo je što doživio dvije jeseni za redom. U rujnu 2017., u samo nekoliko dana razmaka, na polju su mu teško oštećena dva od ukupno tri silo kombajna koje ima.

Pri poljoprivrednim radovima, najprije je jednim, a onda drugim, naletio na komade inoxa kojeg mu je netko vezao za klipove kukuruza. Štete na kombajnima su velike, posao je prisilno morao stati, a Siniša po rezerve dijelove odmah morao odjuriti u Austriju. 

Nudi 50.000 kuna za pronalazak uništavača kombajna

"To zbilja može samo neki manijak, netko ljubomoran, zavidan, ne znam ni sam što da mislim. Evo ja sam studirao poljoprivredu u Križevcima i Osijeku, njome se bavim i vjerujte, nisam imao pojma da detektor metala koje kombajni imaju ugrađene, ne prepoznaje inox. Znači, netko tko to radi je jako dobro upoznat s tim stvarima, a to te može zanimati jedino ako imaš neke jako loše namjere, kao taj netko tko to meni radi", ispričao nam je Siniša koji je tad čak i ponudio nagradu od 50.000 kuna onome tko ima informacije koje će dovesti do počinitelja i napokon ga zaustaviti. 

Policijska uprava Koprivničko-križevačka zaprimila je i 2016.  prijavu za kazneno djelo oštećenja i uništenja tuđe stvari za događaj koji se dogodio u općini Sveti Ivan Žabno.

U kombajnu umjesto klipa - cijev od inoksa!

Policija je i tada navela da intenzivno provodi kriminalističku obradu, a kaznena prijava podnesena je Općinskom državnom odvjetništvu. Riječ je bila o jednom od slučaja na području ove općine u kojem je netko umjesto klipa kukuruza u kombajn ubacio cijev od inoksa zbog čega nastaju velike štete, a i u trenutku kada se to dogodi, netko može čak i smrtno stradati. No, na ovom području prijavljeni slučaj nije i jedini.


Tagovi

Metalni predmet Oštećenje komabjna Polje Policija Inoks cijev


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]