Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Svinja u stanu
  • 04.09.2018. 18:00

Neobičan ljubimac: Živi u stanu sa svinjom od 65 kilograma

Svoj stan Danijel je potpuno prilagodio svom kućnom ljubimcu. Kosher njuškom sve voli gurati, pomicati i prevrtati tako da u stanu nema stolića i stolica, ali ni gostiju.

Foto: Bigstockphoto/977_ReX_977
  • 775
  • 41
  • 0

Svinja Kosher Bacon koja ima četiri godine prava je maskota u zagrebačkom kvartu Prečko. Naime, Kosherov vlasnik Danijel Majcen oduvijek je želio imati svinju za kućnog ljubimca.

"Ne prođe nijedna šetnja da ga neko ne želi slikati, pomaziti, pitati me nešto. Nikad nemamo mira", kaže kroz smijeh Danijel koji kaže da nije istina da svinje smrde ili da vrijedi ona izreka "oznojio sam se k'o svinja" jer se svinje ne znoje. Imaju suhu ljuskavu kožu i grubu dlaku koju mijenjaju samo jednom godišnje. Jedino što je istina je ona "jedeš k'o svinja", objasnio je Danijel, a to se u šetnji s njima moglo i vidjeti, piše Index.hr.

U stanu nema stolića i stolica, ali ni gostiju

Svoj stan Danijel je potpuno prilagodio svom kućnom ljubimcu. Kosher njuškom sve voli gurati, pomjerati i prevrtati tako da u stanu nema stolića i stolica, ali ni gostiju.

"Jako je teritorijalan. Ne da nikome da uđe u stan. Jednostavno ih počne gurati. Iz tog razloga mi je teško pronaći nekoga tko bi mi ga pričuvao", kaže Danijel.

Kosher je došao iz Slovenije, a on i gazda Danijel su brzo postali nerazdvojni: "Spava sa mnom u krevetu. Ima svoje mjesto, ali mi se voli zavući pod pokrivač kao pas. Čak i sada preko ljeta obožava biti pokriven dekom", kaže Danijel, a ističe i da ga je najviše iznenadila Kosherova inteligencija.

Čist je i ne vrši nuždu u kući

"Ima sposobnost da odmah razumije što god se od njega traži, kao trogodišnje dijete zna kalkulirati isplati li se to ili ne. Za hranu se, naravno, uvijek isplati. Kada je dobre volje, pokaže čak i pokoji trik koji je naučio. Također je jako čist i ne pada mu na pamet nuždu obaviti u kući."

Zdravstveno vrlo otporna životinja nikada nije morala kod veterinara, jedina muka s ovim simpatičnim prasetom je rezanje papaka koje mu vlasnik skraćuje velikim kliještima kako bi ljubimac mogao lakše hodati.

Ali Kosher stalno nešto njuška, pase travu, mljacka jabuku, a sluša samo ako na kraju dobije neku grickalicu.


Tagovi

Svinja Stan Zagreb Kosher Bacon Danijel Majcen Ljubimac


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]