Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Krađa kukuruza
  • 05.11.2019. 17:00
  • Varaždinska, Varaždin

Nema organizirane krađe kukuruza, tek zabuna vlasnika susjednih parcela?

Policijska uprava varaždinska reagirala je na medijske natpise o organiziranim krađama kukuruza s polja.

Foto: PU varaždinska
  • 214
  • 10
  • 0

Policijska uprava varaždinska reagirala je na medijske natpise o organiziranim krađama kukuruza s polja. Kako navode, na području navedene PU u prethodnom su razdoblju zaprimljene tri prijave krađa kukuruza s polja.

Podsjećamo, niz policijskih izvješća o krađama kukuruza iz polja nagnao nas je na upit je li riječ o organiziranim krađama. 

Još jedan slučaj krađe kukuruza. Sjever RH na udaru kombajnista koji upadaju u tuđa polja?

Policija, međutim, kaže sljedeće: 

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 65-godišnjaka da je nepoznati počinitelj u vremenu od 8. do 10. listopada, na poljskom predjelu zvanom Prečnica između Gornjeg Ladanja i Nove Vesi Petrijanečke, kombajnom ubrao i otuđio 12 redova kukuruza s parcele u njegovom vlasništvu te ga oštetio za iznos od nekoliko tisuća kuna. Spomenuti je 65-godišnjak naknadno obavijestio policijske službenike da je nakon njihovog postupanja utvrdio kako mu kukuruz nije otuđen, već je jedan sumještanin zabunom ubrao njegov kukuruz i da se s njime dogovorio oko namirenja štete.

Isti je slučaj zabilježen i s prijavom 68-godišnjaka policijskim službenicima Policijske postaje Ludbreg da mu je nepoznati počinitelj u vremenu od 17. do 21. listopada, s njegove njive na predjelu zvanom Krčevine u Vrbanovcu, kombajnom ubrao i otuđio oko 3 500 kilograma kukuruza, u vrijednosti od nekoliko tisuća kuna. Vlasnik je također nakon nekoliko dana obavijestio policijske službenike da je vlasnik susjedne parcele zabunom ubrao njegov kukuruz te će se dogovoriti oko namirenja štete.

Što se tiče prijave 48-godišnjaka da je nepoznati počinitelj u vremenu od 24. do 25. listopada ove godine, između mjesta Hrastovsko i Poljanec, kombajnom pobrao i otuđio kukuruz s njive u njegovom vlasništvu, oštetivši ga za iznos od oko 7.000 kuna, policijski su službenici kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je kukuruz pobrao 39-godišnji vlasnik susjedne parcele. Također je utvrđeno da se ne radi o krađi već o neriješenim imovinsko-pravnim odnosima. Vezano uz ovaj događaj, policijski su službenici podnijeli izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Varaždinu, stoji u objavi. 


Tagovi

Kombajn Krađa kukuruza Policija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).