Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zahtjevi poljoprivrednika
  • 20.08.2013.

Nema odgovora od Milanovića

Predstavnik poljoprivrednika najavio je tužbu zbog neobjavljivanja podataka koliko je tko dobio potpora, odnosno koliko je tko zakinut

  • 541
  • 33
  • 0

Predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka Tomislav Pokrovac potvrdio da se premijer Zoran Milanović nije očitovao na njihove zahtjeve koje su jučer predali u zgradi Vlade u Zagrebu.

Danas u 11 sati je počeo sastanak čelnika udruga poljoprivrednika u Novoj Gradiški gdje će se odlučiti o daljnjim koracima i sudbini dvotjednih prosvjeda.

Nezadovoljni poljoprivrednici u svojim zahtjevima tražili su ostavku ministra Tihomira Jakovine, isplatu preostalih poticaja, koji iznose oko 700 milijuna kuna, te veću otkupnu cijenu za sve poljoprivredne proizvode. Ukoliko se njihovim zahtjevima ne udovolji potražiti će pomoć u Bruxellesu.

Zoran Milanović je u sinoćnjoj emisiji Nulta točka izjavio da je poljoprivreda specifična grana jer je izloženija rizicima tržišta, ali i istaknuo kako se ne može nastaviti dosadašnja praksa da se gubitci pokrivaju iz državnoga proračuna. Premijer je istakao da u uvjetima kada više nema zaštitnih carina, opstat će samo konkurentni i oni koji su se pripremili za konkurenciju, oni koji su više uložili imat će veće šanse biti uspješni i da nažalost, svi ne mogu biti jednako uspješni, jer u suprotnom ne bi bilo kriterija uspješnosti.

Milanović je rekao da je poljoprivredna proizvodnja izuzetno važna i to je u EU prihvaćeno, pa će u nadolazećim godinama Hrvatska moći koristiti sve više novca iz financijske omotnice EU.

Odgovarajući na tvrdnje proizvođača da je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina netransparentno dodjeljivao poticaje, Milanović je rekao kako su to vrlo teške optužbe koje nisu dokazane te da osobno ne vjeruje da je to ministar činio i da Jakovina radi dobar posao.


Tagovi

Zoran Milanović Tomislav Pokrovac Tihomir Jakovina Potpore Zahtjevi poljoprivrednika

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.