• Fortenova
  • 19.10.2020. 14:55
  • Osječko-baranjska, Osijek

Nema gašenja proizvodnje, Belje preuzima Meggle?

Prema pisanju poslovnog, dogovaraju se posljednji detalji prije zaključena ugovora.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
  • 209
  • 51
  • 0

Meggle se ipak neće ugasiti, osječku proizvodnju preuzima Belje? U tijeku je, piše poslovni, dogovaranje posljednjih detalja ugovora između Megglea i grupacije Fortenova koji bi uskoro trebao biti zaključen. 

Prema onome što su doznali, Belje je spremno nastaviti suradnju s kooperantima odnosno 282 mljekara, a namjerava zadržati i najveći dio zaposlenih, odnosno 70 posto od postojećih 160.

Podsjećamo, tvrtka Meggle Hrvatska je u srpnju objavila da restrukturira poslovanje i do kraja godine gasi proizvodnju, pri čemu će otkaz dobiti oko 160 radnika čija se radna mjesta gase. 

"Meggle grupa sa sjedištem u Njemačkoj provodi proces optimizacije cjelokupnog poslovanja s ciljem postavljanja dugoročno održivih modela poslovanja na svim tržištima. Sukladno tome, donesena je odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje do kraja godine", naveli su u priopćenju te mljekarske tvrtke.

Gasi se Meggle Hrvatska - što će biti s kooperantima i dobavljačima?

Sukladno odluci, raskinut će suradnje sa svojim kooperantima i dobavljačima sirovina.

"Na hrvatskom tržištu je potražnja sirovog mlijeka kronično veća od ponude te ćemo svojim pouzdanim dobavljačima, među kojima je i 200 malih seoskih domaćinstava, pomoći u brzom pronalasku novih kupaca ili otkupljivača", pisali su tad. 


Izvori

poslovni.hr


Tagovi

Meggle Belje Fortenova grupa Tvornica mlijeka

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

4 nova Manitoua za Petrokemiju

Našem dugogodišnjem partneru Petrokemija d.d. isporučili smo čak 4 nova Manitou stroja te smo nastavili uspješnu suradnju. S obzirom na teške uvjete rada, svi strojevi is...

Pročitaj cijelu bilješku