• Fortenova
  • 19.10.2020. 14:55
  • Osječko-baranjska, Osijek

Nema gašenja proizvodnje, Belje preuzima Meggle?

Prema pisanju poslovnog, dogovaraju se posljednji detalji prije zaključena ugovora.

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
  • 212
  • 52
  • 0

Meggle se ipak neće ugasiti, osječku proizvodnju preuzima Belje? U tijeku je, piše poslovni, dogovaranje posljednjih detalja ugovora između Megglea i grupacije Fortenova koji bi uskoro trebao biti zaključen. 

Prema onome što su doznali, Belje je spremno nastaviti suradnju s kooperantima odnosno 282 mljekara, a namjerava zadržati i najveći dio zaposlenih, odnosno 70 posto od postojećih 160.

Podsjećamo, tvrtka Meggle Hrvatska je u srpnju objavila da restrukturira poslovanje i do kraja godine gasi proizvodnju, pri čemu će otkaz dobiti oko 160 radnika čija se radna mjesta gase. 

"Meggle grupa sa sjedištem u Njemačkoj provodi proces optimizacije cjelokupnog poslovanja s ciljem postavljanja dugoročno održivih modela poslovanja na svim tržištima. Sukladno tome, donesena je odluka o restrukturiranju poslovanja u Hrvatskoj i gašenju proizvodnje do kraja godine", naveli su u priopćenju te mljekarske tvrtke.

Gasi se Meggle Hrvatska - što će biti s kooperantima i dobavljačima?

Sukladno odluci, raskinut će suradnje sa svojim kooperantima i dobavljačima sirovina.

"Na hrvatskom tržištu je potražnja sirovog mlijeka kronično veća od ponude te ćemo svojim pouzdanim dobavljačima, među kojima je i 200 malih seoskih domaćinstava, pomoći u brzom pronalasku novih kupaca ili otkupljivača", pisali su tad. 


Izvori

poslovni.hr


Tagovi

Meggle Belje Fortenova grupa Tvornica mlijeka

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dragan Marjanović iz posavskog sela Pivara kod Stare Gradiške vlasnik je 45 konja, tridesetak krava i više od 250 ovaca. Pašnjak je uredio, ogradio, zaštitio životinje koje svaki dan pojedu tri i pol velike bale sijena i lucerne, ali, opasn... Više [+]