Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 17.03.2009.

Neću voditi prosvjede seljaka

Željko Mavrović smatra da je ključ uspjeha što više educirati seljake i povezati ih s trgovcima

  • 491
  • 23
  • 0

Novi predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza Željko Mavrović najavio je danas da će hrvatske seljake u svom mandatu voditi na drugačiji način nego što je to bilo do sada.

Kruh je preskup

Ključna stvar koju Mavrović želi napraviti je poboljšati komunikaciju unutar seljaštva, što više educirati seljake i poljoprivrednike te raditi na povezivanju seljaka s urbanim sredinama i trgovačkim lancima. Mavrović odbacuje mogućnost da se uključi u politiku.

- Možda sam sad najbliže politici, ali još nisam u politici. Djelujem kao slobodan čovjek i na raspologanju sam svim drugim političkim strankama koje žele dobrobit selu, iako je Hrvatska seljačka stranka najviše uložila u rad sa selom - istaknuo je Mavrović.

Na pitanje može li sebe zamisliti kao vođu seljačkih prosvjeda, Mavrović je odgovorio negativno. - Smatram da su seljački prosvjedi nepotrebni i neučinkoviti i neću biti predvodnik prosvjeda kao što je to bilo dosad - istaknuo je novi predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza (HSS) koji je u nedjelju na toj poziciji zamijenio dugodišnjega seljačkog vođu Darka Grivičića.

Prema njegovu mišljenju, do prosvjeda je dolazilo uglavnom zbog loše komunikacije između sela i institucija. Na pitanje je li siguran da će selo prihvatiti njegovo filozofiju života i pristupa u poljoprivrivredi, odgovorio je kako ni sam to još ne zna, ali da vjeruje kako može unijeti više optimizma na selo i donijeti promjene koje selu trebaju. Prema Mavrovićevu mišljenju, cijena kruha je previsoka, no cijena pšenice nije.

Imanje od pet milijuna eura

- Nisam pohlepan čovjek i ne ulazim u vođenje HSS-a da bi se obogatio jer sam u svom poslu već uspio i nešto napravio - kaže Mavrović. U poljoprivredu je krenuo s kapitalom od milijun eura, a danas samo njegovo imanje bez brenda vrijedi od tri do pet milijuna eura.


Izvori

Jutarnji list

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

SVIM MASLINARSKAMA I MASLINARIMA – Čestitam Svjetski dan masline! Ove godine (26. studenoga) posvećen je ženama u maslinarstvu. S pravom. Napokon, prvu maslinu je i posadila žena – Božica Atena. Udarivši kopljem u stijenu učinila je da iz z... Više [+]