Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 06.11.2014. 11:30

Natječaj za obnovu poljoprivrednog zemljišta

Objavljen je novi natječaj za Podmjeru 5.2. "Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima" koji traje do 28.11.2014. godine.

Foto: depositphotos.com
  • 370
  • 17
  • 0

U Narodnim novinama br. 130/2014 objavljen je novi natječaj za Podmjeru 5.2. "Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima" koji traje do 28.11.2014. godine. Ovaj natječaj raspisan je nedugo nakon završetka prvog natječaja za istu mjeru, obzirom da je procjena štete za svako pojedino gospodarstvo (osnovni uvjet natječaja) bila vrlo zahtjevna zadaća koja se ponegdje nije stigla završiti do 3.11., posljednjeg dana podnošenja zahtjeva u prvom natječaju.

U okviru ovog natječaja poljoprivrednici s područja Vukovarsko-srijemske županije mogu ostvariti do 100% potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala koje im je u poplavama stradalo, što uključuje: sanaciju zemljišta, izgradnju objekata, popravak ili kupnju poljoprivredne mehanizacije, nabavu domaćih životinja te sadnju višegodišnjeg bilja. Potpora se može dobiti i za troškove konzultanata, sudskih vještaka te za izradu studije izvedivosti, geodetskih podloga i elaborata. Potporu je moguće ostvariti samo za troškove koji su nastali nakon podnošenja zahtjeva za potporu Agenciji za plaćanja i koji se nalaze na Listi prihvatljivih troškova.

Nakon što poljoprivrednici dokažu namjensko korištenje sredstava kroz račune u sklopu zahtjeva za isplatu te nakon što Agencija za plaćanja provede administrativnu kontrolu i kontrole na terenu, slijedi isplata potpore. Korisnici mogu zatražiti isplatu predujma u iznosu od 50% od odobrenih sredstava, nakon što Agencija za plaćanja donese Odluku o dodjeli sredstava. Sve potrebne materijale i informacije možete preuzeti ovdje.

Iako će i ovaj drugi natječaj biti namijenjen poljoprivrednicima isključivo s područja Vukovarsko-srijemske županije, u pripremi su natječaji i za ostale županije koje su također pogođene elementarnom nepogodom, kako bi se pomoglo svim poljoprivrednicima u obnovi narušenog poljoprivrednog potencijala.

Foto: depositphotos.com; vladvitek


Dokumenti


Tagovi

Novi natječaj Obnova poljoprivrednog zemljišta Elementarne nepogode Poljoprivednici Vukovarsko-srijemska županija Potpore Poljoprivredni potencijal Poljoprivredna mehanizacija Lista prihvatljivih troškova Predujam Agencija za plaćanje

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]