Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija d.d.
  • 03.04.2018. 15:00

Nastavljena proizvodnja amonijaka i uree u Petrokemiji, osigurano gnojivo za proljetnu sjetvu

Nakon što je uspješno otklonjen tehnički kvar na postrojenju Amonijak, tijekom blagdana uslijedio je start postrojenja za proizvodnju amonijaka i postrojenja Urea 2 u Proizvodnji gnojiva Petrokemije d.d. 

Foto: Petrokemija
  • 240
  • 17
  • 0

Nakon što je proteklog tjedna uspješno otklonjen tehnički kvar na postrojenju Amonijak, tijekom blagdana uslijedio je start postrojenja za proizvodnju amonijaka i postrojenja Urea 2 u Proizvodnji gnojiva Petrokemije d.d. 

"Sva postrojenja tvrtke sad se nalaze u redovnom radu, sukladno planovima. Petrokemija će za proljetnu sjetvu, koja je pred vratima, tržištu osigurati potrebne količine svih mineralnih gnojiva", navodi se u priopćenju. 

Podsjećamo, zbog tehničkog kvara postrojenje za proizvodnju amonijaka u Proizvodnji gnojiva Petrokemije d.d. privremeno je bilo u zastoju. Odmah su, izvijestili su, obaviještene sve nadležne službe te je pokrenut proces procjene kvara. Povratak u rad očekuje se nakon procjene i otklanjanja kvara. Naglašavaju kako ostala postrojenja za proizvodnju gnojiva su u radu sukladno planovima.

"Petrokemija je već osigurala dovoljne zalihe svih vrsta gnojiva za domaće i regionalno tržište, tako da za krajnje potrošače u poljoprivrednoj proizvodnji neće biti negativnih posljedica zbog ovog privremenog zaustavljanja rada postrojenja amonijaka", zaključili su. 


Tagovi

Petrokemija Proljetna sjetva Gnojiva


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr