Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Petrokemija
  • 08.11.2021. 12:55
  • Sisačko-moslavačka, Kutina

Nastavak proizvodnje mineralnih gnojiva u Petrokemiji

Postrojenja su nakon zastoja uspješno startala i započela s radom sukladno proizvodnim planovima, naveli su iz ove tvrtke.

Foto: Petrokemija d.d.
  • 5.890
  • 796
  • 0

Postrojenje Amonijak i ostala postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva započela su s radom nakon zastoja tijekom rujna i listopada, objavili su iz Petrokemije d.d.

Kako podsjećaju, do zastoja je došlo zbog tehničkog kvara, te je produžen zbog optimizacije poslovanja i prilagodbe poslovanja stanju na tržištu plina i visokih cijena plina i CO2 u Europi.

"Postrojenja su uspješno startala i započela s radom sukladno proizvodnim planovima", napominju. 

Iz ove tvrtke nedavno su izvijestili i o ostvarenoj dobiti. Tako je u prvih devet mjeseci ove godine Petrokemija ostvarila neto dobit u iznosu od 19 milijuna kuna.

Usporedbe radi, u istom periodu prošle godine dobit je bila 315 milijuna kuna.

Na ovaj su rezultat značajno utjecale veće cijene prirodnog plina i naknada za emisiju CO2, te niža potražnja na tržištu. Negativni utjecaji djelomično su ublaženi većim prodajnim cijenama mineralnih gnojiva i provedenim mjerama optimizacije, naveli su. 


Tagovi

Proizvodnja mineralnih gnojiva Nastavak rada Petrokemija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Petrokemija d.d. tvornica gnojiva

Aleja Vukovar 4, 44320 Kutina, Hrvatska
e-mail: prodaja@petrokemija.hr web: http://www.petrokemija.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]