• Javno savjetovanje
  • 04.06.2019. 15:00

"Naše domaće" postaje jedinstvena oznaka za hrvatsku kvalitetu

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o nacionalnom sustavu kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Foto: Pixabay/mohamed_hassan
  • 360
  • 233
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje koje možete pronaći na poveznici

Tema savjetovanja je: Savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o nacionalnom sustavu kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda

Kako objašnjavaju, nacionalni sustav kvalitete poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda je dobrovoljni sustav uspostavljen radi postizanja bolje prepoznatljivosti i promidžbe poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda koji imaju posebne karakteristike te u svrhu zaštite proizvođača od nepoštenih praksi, a kojeg uspostavlja i provodi ministarstvo nadležno za poslove poljoprivrede.

Naime, kako se navodi u Pravilniku, poljoprivredni i prehrambeni proizvodi koji su proizvedeni i prerađeni u Republici Hrvatskoj i za koji je izdana Potvrda o sukladnosti označavaju se znakom "Naše domaće“.

Poljoprivredni i prehrambeni proizvodi koji su proizvedeni i prerađeni u istoj državi članici Europske unije i za koji je izdana Potvrda o sukladnosti označavaju se znakom "Naše domaće“ s naznakom te države.

Savjetovanje je otvoreno do: 12.6.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Naše domaće Nacionalni sustav kvalitete Pravilnik Javno savjetovae


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi