Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eurometal
  • 14.03.2014. 19:44

Narudžbe inozemnih partnera ne prestaju stizati

Spas za osječki Eurometal (bivši MIO-Standard). Zaposlili 30 novih radnika većinom onih koji su dobili otkaz pri proglašenju stečaja

  • 804
  • 38
  • 0

Eurometal d.o.o. je osječka tvrtka nasljednica dobro poznatog MIO Standarda koja ovih dana bilježi iznimne poslovne uspjehe. Oporavak inozemnog tržišta imao je utjecaj i na poslovanje ove članice Klastera poljomehanizacije. Nakon otvaranja stečaja MIO Standarda osnovana je tvrtka Eurometal koja je preuzela dio radnika, strojeve i dobro poznate nam brendove MIA.

Izniman uspjeh kojeg ovih dana bilježi Eurometal posljedica je njegovog poslovanja sa inozemnim partnerima Hondom France i talijanskim Emakom. Ugovaranjem novih poslova osigurali su si dobru poslovnu budućnost te su čak otvorili natječaje za primanje 30 novih radnika u radni odnos, gdje su poglavito uzimali radnike koji su dobili otkaz nakon proglašenja stečaja MIO Standarda.

U 2013. Eurometal je proizveo 8.000 motokultivatora za Hondu France te 3.000 mjenjača za motokultivatore za Emak. Prihodi u 2013. iznose 22 milijuna kuna od kojih se 19 milijuna kuna odnosi na inozemno tržište, a 3 milijuna kuna na domaće tržište. "Sada zbog značajnih ugovorenih poslova za 2014. ponovno s velikim optimizmom gledamo na budućnost. Honda France za razdoblje do sredine ove godine naručio je i dodatnih 3.000 takvih proizvoda, dok će sukcesivno dodatne količine strojeva ugovarati u ostalom dijelu godine te ih prodavati putem svoje trgovačke mreže u zemljama Europske unije, ponajviše Belgije, Francuske i Italije", izjavio je za Glas Slavonije direktor Vjekoslav Čulina.

Osim povećanja poslovanja sa talijanskim Emakom za kojeg planiraju napraviti 3.000 mjenjača za svoje strojeve (motokultivatore i druge), Eurometal je ugovorio poslove vrijedne milijun kuna za tvrtku Same Deutz-Fahr Žetelice d.o.o. iz Županje.

U Hrvatskoj najveću prodaju bilježe na području Dalmacije. Trenutno su u tijeku brojne aktivnosti na svih segmentima poslovanja, a na jesen će Eurometal doživjeti i određene preinake poslovanja.

Foto:RGBStock


Tagovi

Eurometal MIO Standard Klaster poljomehanizacije Stečaj Honda France Emak Vjekoslav Čulina Same Deutz-Fahr Žetelice Županja Motokultivator

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]