Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Američka farma
  • 11.03.2017. 18:00

Napišite esej i osvojite organsku farmu!

Želite malu organsku farmu na 5 hektara u Americi? Napišite esej!

  • 2.893
  • 251
  • 0

San mnogih čitatelja, pisaca, umjetnika, vrtlara je vjerojatno taj da jednog dana imaju malu organsku farmu koju će zvati svojom. No cijena jedne takve pustolovine nije niska, a tu su i problemi oko certifikacije, piše modernfarmer.

Norma Burns, arhitektica i novopečena farmerica bila je vlasnica farme Bluebird Hill u Sjevernoj Karolini gotovo 18 godina. Nakon dugo vremena, odlučila je predati je nekome drugom, no ima specifične zahtjeve od novog vlasnika.

Traži se novi vlasnik male organske farme

Održala je natjecanje u pisanju eseja kako bi odredila tko će biti novi vlasnik organske farme u Americi. Na farmi se uzgaja lavanda, ljekovito bilje, specijalno povrće, autohtone biljke, a prizor prekrasne prirode oduzima dah.

Natjecanje je jednostavno, a farma vrijedi 450,000 dolara. Zadatak je napisati esej o tome zašto baš vi i vaš partner morate imati tu farmu? Naglasak je na "partneru" jer iskustvo je pokazalo kako je za upravljanje farmom potrebno dvoje.

Natjecatelji se moraju obvezati na održavanje farme na organski način, jedan od partnera mora biti starosti 25 do 50 godina te moraju platiti porez i 300 dolara kao polog za ulazak u natječaj.

Oni koji pokušaju kontaktirati vlasnicu na Facebooku automatski će biti diskvalificirani, naglasila je te moraju poštivati uvjete natječaja. Rok je 1. lipnja, a esej bi trebao imati 200 riječi. Ne zaboravite provjeriti gramatiku, vaša budućnost možda ovisi o tome!


Povezana biljna vrsta

Lavanda

Lavanda

Sinonim: lavandula, lavandl, lefendel | Engleski naziv: Lavender | Latinski naziv: Lavandula sp. (Miller)

Lavanda je vrlo omiljena ukrasna biljka, a sve se više uzgaja i plantažno. Nema velikih zahtijeva u pogledu kvalitete tla, uzgoj joj je vrlo ekonomičan, a može poslužiti i kao... Više [+]

Tagovi

Lavanda Esej Farma Bluebird Hill


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.