Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 31.12.2008.

Napadaju nas licemjeri koji žele da Hrvatska zaraste u šikaru

Pankretić uzvraća udarac

  • 376
  • 18
  • 0

Ministra poljoprivrede Božidara Pankretića nisu uznemirile niti učestale najave ustavnih tužbi kojima se kani srušiti Zakon o poljoprivrednom zemljištu niti primjedba koja stiže od šefa HHO-a Ive Banca da HSS novom zemljišnom politikom okreće leđa svojoj bazi i malome seljaku, a pomaže velikom agrobiznisu. Za Bančevu političku opservaciju kaže da je glupost, a protivnicima spomenutog zakona poručuje da su licemjeri.

- Oni će prvi sutra napasti Vladu, mene kao ministra i HSS kao stranku zbog prekomjernog uvoza hrane. Kad želimo preokrenuti trendove, optužuju nas gotovo za otimačinu. Oni koji to rade kao da žele da Hrvatska bude neobrađena, zarasla u šikaru i ambroziju - kaže Pankretić. Zakon o poljoprivrednom zemljištu, kaže, ne dira u privatno vlasništvo, ali polazi od toga da je ono nacionalno dobro.

Vlasnik može izabrati, dodaje, hoće li njive obrađivati ili će ih dati u zakup ili prodati zato što je star pa ih ne može obrađivati ili živi u Australiji, SAD-u ili Srbiji... Izbjegli Srbi, za koje se posebno zauzima SDSS, već su, kaže, doznali za novi zakon, zovu Ministarstvo i zanimaju se što im donosi. Ne moraju se, kaže Pankretić, bojati da neće imati vremena za donošenje odluke o tome što im je najbolje učiniti, jer zakon stupa na snagu 1. siječnja 2010.

- Bitno je reći da se poljoprivrednim zemljištem koje se nalazi u Hrvatskoj neće moći gospodariti niotkuda osim iz Hrvatske, i zato je u sustav uključena lokalna samouprava. HSS nije usmjeren protiv onih koji imaju zemlju u Hrvatskoj, nego protiv onih koji je ne obrađuju. To više neće biti moguće - kaže ministar Pankretić.


Izvori

Večernji list

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dolaze prvi plodovi 🥰🥒💚 uspješno se izborili s mrmcima 💪