Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Državni zavod za statistiku
  • 16.08.2017. 15:00

Najviše porasle cijene svinja, mlijeka i goveda

Cijene stoke, peradi i stočnih proizvoda više su za 11,0 nego 2010., a u usporedbi s istim tromjesečjem prethodne godine za 5,9.

Foto: Bigstockphoto/tenor
  • 1.993
  • 137
  • 0

Prema privremenim podacima, prosječne proizvođačke cijene poljoprivrednih proizvoda u drugom tromjesečju 2017. u usporedbi s 2010. više su za 6,6%, dok su u usporedbi s istim razdobljem 2016. niže za 1,1%.

Cijene biljnih proizvoda više su za 1,4% u usporedbi s 2010., dok su u usporedbi s istim tromjesečjem prethodne godine niže za 9,1%.

Na pad cijena biljnih proizvoda u usporedbi s istim tromjesečjem prethodne godine utjecale su cijene proizvoda u svim skupinama osim u skupinama voća, povrća te cvijeća i sadnica. U tim skupinama zabilježen je blagi porast cijena.

Najviše cijene svinja

Cijene stoke, peradi i stočnih proizvoda više su za 11,0% nego 2010., a u usporedbi s istim tromjesečjem prethodne godine za 5,9%. Na taj porast utjecale su cijene stoke i peradi kao i cijene stočnih proizvoda. Od skupina proizvoda koje čine najveći udio u stočarstvu, u usporedbi s istim razdobljem prethodne godine najviše su porasle cijene svinja (za 22,2%), cijene mlijeka (za 5,4%) i cijene goveda (za 1,6%).

Cijene dobara i usluga za tekuću uporabu (input I) u drugom tromjesečju 2017. u usporedbi s 2010. pale su za 1,6%, dok su u usporedbi s istim tromjesečjem 2016. pale za 3,4%, na što je najviše utjecao pad cijena gnojiva i stočne hrane.

Detalje provjerite OVDJE.

Foto: Bigstockphoto/tenor


Tagovi

Prosječne proizvođačke cijene Državni zavod za statistiku Cijena svinja Cijena goveda Cijena mlijeka


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jeste li uočili kampanju?