Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Najveći traktor
  • 22.05.2023. 09:00

Najveći traktor na Novosadskom sajmu ima 500 konjskih snaga

Ovaj zglobni traktor pogoni šestocilindrični motor od čak 500 konjskih snaga.

Foto: Đorđe Lalić
  • 3.754
  • 334
  • 0

Na štandu Agromarket Machinery nalazi se najveći traktor na sajmu - Case IH Steiger 500. Ovaj zglobni traktor pogoni šestocilindrični motor od 500 konjskih snaga, zapremine 12,9 litara. 

Opremljen je "PowerDrive powershift" mjenjačem, koji ima automatizirano upravljanje produktivnošću što smanjuje potrošnju dizela tijekom rada. Traktor je idealan za velika gospodarstva i velike ratarske površine, kao i za rad pod stalnim opterećenjima. 

Kako kaže predstavnik prodaje ove tvrtke Vladimir Čota, Steigera krasi i jaka hidraulika s protokom pumpe od 216 litara po minuti i s tlakom u sustavu od 210 bara. Ima šest daljinskih komandi.

Još dvije opcije, pa može i na Mars

"Maksimalna moć podizanja na polugama je 8.949 kilograma", kaže Čota i dodaje da je izloženi model težak preko 28 tona.

Prikapčanje u dvije razine - bolje prianjanje

Navodi i da je Case Quadrac gotovo isti model kao Steiger. Platforma je ista, samo je osovina različita, jer je Steiger traktor s kotačima, a Quadrac gusjeničar.

"Ono što čini razliku u odnosu na konkurenciju je rješenje izvođenja zgloba. Kod Steigera je prikapčanje u dva nivoa, odnosno kao kod Quadraca gdje je u tri točke, dvije dolje i jednoj gore. To je dobro, jer prednji i zadnji kraj rade zasebno pa je prianjanje kotača na podlogu bolje", navodi i dodaje da je kod konkurencije izvedeno u jednoj točki, pa kako kaže, kada je traktoru teško i kada krene šlajfati, događa se da krene "cupkati".

Prikapčanje je u odnosu na konkurenciju, izvedeno u dvije razine

Ergonomski uvjeti su dovedeni do savršenstva, vozač ima sve uvjete da može raditi kao iz ureda. U njemu je zračno gramer sjedište koje ima i grijanje. Retrovizori su teleskopski elektropodesivi, također s grijanjem, a ako vam je dosta grijanja, ispod sjedišta se nalazi i hladnjak što pokazuje koliko se mislilo na udobnost vozača tijekom rada.

Traktor odlikuje i dobar dizajn, i zakrivljena hauba uz koju je preglednost povećana. Na ovom modelu se nalaze i lisnati utezi od 900 kilograma naprijed, kao i uzeti u prednjim i zadnjim kotačima od 908 kg, odnosno 1362 kg.


Fotoprilog


Tagovi

Agromarket Machinery CASE IH Steiger PowerDrive powershift Vladimir Čota Zglobni traktor Najveći traktor


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]