Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 11.10.2008.

Najveći sajam poljoprivredne mehanizacije istočne Hrvatske

  • 1.545
  • 76
  • 0

Otvoreno sam rekao poljoprivrednicima da su ove godine, kao nikad ranije, dobro zaradili na pšenici, ali isto tako, sam im rekao kako nikada poslije neće toliko zaraditi na toj kulturi, rekao je Božidar Pankretić, ministar poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, prigodom jučerašnjeg otvorenja 14. sajama “Agro Zemlja”, koji se do nedjelje održava na prostoru Bizovačkih toplica.

- S kukuruzom situacija nije baš najbolja jer nemamo dovoljno skladišnih prostora, ali niti tako jaku stočnu proizvodnju koja će potrošiti taj višak, naglasio je Pankretić, preciziravši kako će u Hrvatskoj, zajedno sa zemljama okruženja (uključujući Mađarsku i Rumunjsku) taj višak iznositi između sedam i osama milijuna tona! Kako bi našli rješenje, u Ministarstvu se gotovo svakodnevno kontaktira s proizvođačima i otkupljivačima, pa će se tijekom sljedećeg tjedna naći sve tri strane i vidjeti kako postupiti u ovakvoj situaciji.

Inače, 14. zaredom sajam “Agro Zemlja” još jednom se pokazao kao najveći sajam poljoprivredne mehanizacije istočne Hrvatske, na kojemu dobar dio izlagača tijekom sajamske subote i nedjelje organizira i praktičan prikaz rada strojeva u radu, a ove godine održat će se, sada već treća, županijska stočarska izložba.

- Od 325 izlagača, koliko ih se ove godine okupilo, njih dvije trećine su izlagači koji se u kontinuitetu pojavljuju u Bizovcu i to nam je posebno drago, rekao je San Katava, direktor tvrtke “Katava”, organizatora sajma. Posebno zadovoljstvo što je “velika mehanizacija” ponovno izložena u srcu Slavonije, izrazio je i Mirko Sudar, načelnik općine Bizovac.

Na sajmu će biti omogućena prodaja po nižim sajamskim cijenama i sjemenske robe, a nadovezujući se na stočarsku izložbu bit će izložena oprema i projekti za gradnju staja, ponuda premiksa i stočne hrane. Za ljubitelje cvijeća bit će ponuđen bogat izbor cvijeća i lončanica, a na Sajmu će se moći dobiti obavijesti o novim kreditnim linijama za ratarstvo, stočarstvo, povrćarstvo, vinogradarstvo i voćarstvo te brojne stalne ponude vezane uz temeljnu aktivnost - proizvodnju hrane.

D. KUŠTRO


Izvori

Glas Slavonije

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB