Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Posjet Europskom parlamentu
  • 01.07.2022. 10:30

Najbolji mladi poljoprivrednici i najuzornije seoske žene u Europskom parlamentu

Sudionike izbora za najboljeg mladog poljoprivrednika i najuzorniju hrvatsku seosku ženu u Europskom parlamentu u Bruxellesu ugostila je zastupnica Sunčana Glavak.

Foto: arhiva S. Glavak
  • 425
  • 176
  • 0

Zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica EPP-a za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika Sunčana Glavak ugostila je u Bruxellesu pobjednike i sudionike izbora za najboljeg mladog poljoprivrednika i izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu.

"Tijekom boravka posjetitelji su se upoznali s radom i funkcioniranjem europskih institucija s naglaskom na Europski parlament te imali prigodu steći uvid u svakodnevni rad zastupnika i njihovih suradnika", priopćila je.

Naime, u okviru 7. izbora za najboljeg mladog poljoprivrednika te izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu, održanih 2021. godine, zastupnica Glavak najavila je da će ugostiti pobjednika/pobjednicu i najuspješnije sudionike u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

No zbog epidemioloških razloga i privremene zabrane programa posjetitelja tijekom 2021. godine, zastupnica Glavak je, uslijed dobre epidemiološke situacije, iskoristila mogućnost ispuniti najavljeno.

Bitna je podrška mladima

"U Europskom parlamentu razumijemo kako je u ovom trenutku najbitnije osigurati financijsku i savjetodavnu podršku mladima koji odluče živjeti na selu i od sela", istaknula je Glavak.

Kako kaže, upravo takve uspješne primjere i priče žele promovirati i natječajem za izbor najboljeg mladog hrvatskog poljoprivrednika i najuzornije seoske žene.

Posjetitelji su imali prigodu steći uvid u svakodnevni rad zastupnika i njihovih suradnika

"Novim pravilima Zajedničke poljoprivredne politike osigurali smo veća sredstva za izravna plaćanja manjim proizvođačima, mladim i novim poljoprivrednicima", istaknula je. Dodaje da žele uspostaviti pravedniji sustav dodjele bespovratnih sredstava financiranjem što većeg broja malih ciljanih ulaganja u zelenu i digitalnu transformaciju te povećanje produktivnosti diljem ruralnih područja Europske unije.

Dobar su primjer

Glavak je istaknula kako se izborom najboljeg mladog poljoprivrednika želi promicati dobar primjer, ali i nagraditi njihov rad u stvaranju održivih i inovativnih ideja i praksi koje se bave izazovima s kojima se suočava poljoprivredni sektor, poput generacijske obnove, ublažavanja klimatskih promjena, sigurnosti hrane i tehnološkog napretka.

Europski parlament posjetili su pobjednik izbora za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika 2021. godine Goran Vrabec te sudionici izbora Mario Košić, Ivan Gerštmajer Zelember, Ivana Panić, Viktorija Terzić, Matija Andrašević i Brankica Borović. Među posjetiteljima su i pobjednica izbora za najuzorniju hrvatsku seosku ženu 2021. godine Mateja Vranović te sudionice izbora Matea Bello, Marijana Svetić, Snježana Šimanović, Rozalinda Banić, Sanja Čaćko, Nevenka Dujmić, Irena Ipša, Renata Jurić Bertoša, Nikolina Lučić, Marija Milak, Vesna Mrakovčić, Milica Rašić, Jasmina Ristić, Ljiljana Sigur i Katica Jerleković.


Tagovi

Sunčana Glavak Europski parlament Mladi poljoprivrednici Najuzornija seoska žena


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.