Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 21.12.2008.

Najbolje novo maslinovo ulje

Hrvatsko među najboljim maslinovim uljima svijeta

  • 1.741
  • 86
  • 0

Hrvatsko maslinovo ulje tvrtke Olea B.B. iz Istre ocijenjeno je kao najbolje u svojoj kategoriji među 15 najboljih ulja iz 37 zemalja prema klasifikaciji vodiča "Extravergine" najboljih ulja svijeta provjerene kvalitete.

Nagrade su dodijeljene u petak u Rimu uz predstavljanje najboljih 15 proizvođača za 2009. godinu i, dakako, uz degustaciju. Nagradu za najbolje novo maslinovo ulje preuzeo je vlasnik istarske tvrtke Dulio Belić, koji sa svojom suprugom Bosiljkom ima plantažu od oko 5000 maslina u Istri i šest se godina bavi proizvodnjom vrhunskoga ekstradjevičanskog ulja.

Na predstavljanju ovogodišnjeg izdanja vodiča, zapravo za 2009., urednik te publikacije Marco Oreggia posebno je pohvalio hrvatske maslinare i kvalitetu njihova ulja.

Stručnjaci vodiča "Extravergine" analizirali su više od 3000 uzoraka iz 37 zemalja i u ovo izdanje uvrstili čak 54 hrvatska proizvođača.

Najviše ih je, više od 30, iz Istre, ali je ove godine dobro zastupljena i Dalmacija. U odnosu na broj stanovnika i maslinika, Hrvatska je, prema tome, najzastupljenija u vodiču.


Izvori

Večernji list