Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Inovativna poljoprivreda
  • 05.05.2016. 10:30

Najbolje ideje za preciznu poljoprivredu!

The 2016 Farming by Satellite Prize natječaj je kojeg financira Europska agencija za europski globalni navigacijski satelitski sustav, a namijenjen je studentima i mladim poljoprivrednicima sa inovativnim idejama!

Foto: gogian/bigstockphoto.com
  • 979
  • 40
  • 0

The 2016 Farming by Satellite Prize natječaj je kojeg financira Europska agencija za europski globalni navigacijski satelitski sustav (GSA), a namijenjen je studentima i mladim poljoprivrednicima sa inovativnim idejama koji žele koristiti satelite u proizvodnji, kako bi postigli veću uspješnost i efikasnost, pa i zaradu.

Nagrada iznosi 13.000 eura, a prijave su otvorene. Nagradu financira Europska agencija za europski globalni navigacijski satelitski sustav za studente i mlade poljoprivrednike diljem Europe i Afrike. Prijaviti se mogu oni sa inovativnim idejama kako koristiti satelite u poljoprivrednoj proizvodnji, čiji je cilj poboljšanje proizvodnje, uspješnosti i efikasnosti. Sponzori natjecanja su Claas i Bayer CropScience.

Uvjet za natjecanje je izrada studije slučaja!

Natjecanje je pokrenuto 2012. godine i održava se svake dvije godine. Na zadnjem natjecanju, na kojem je sudjelovalo više od 29 zemalja, pokrivala su se razna područja, od online platformi podataka, "rojeva", robota za preciznu sadnju, selektivne berbe maslina pa do bespilotnih letjelica u Africi. Prva nagrada otišla je u ruke Daniela Hege sa Sveučilišta Geisenheim u Njemačkoj, koji je napravio uspješan projekt koristeći satelite u uzgoju povrća. Njima je povećao produktivnost proizvodnje te skratio vrijeme provedeno na terenu.

Natječaj je otvoren za pojedince ili grupne organizacije. Kako bi se natjecali, morate dostaviti studije slučaja, nove ideje ili inovacije.

Prijave su do 30. listopada 2016. godine, a završno podnošenje zahtjeva je do 15. prosinca 2016. godine. Više informacija o natječaju pronađite ovdje.

Foto: gogian/bigstockphoto.com


Tagovi

Natjecanje Dronovi Farming by Satellite Prize GNSS Precizna poljoprivreda


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]