• Agrokor
  • 07.08.2017. 15:00

Najbogatiji Mađar zainteresiran za Belje?!

Sándor Csányi zainteresiran je za obradive površine koje kontrolira Belje.

Foto: belje.hr
  • 4.099
  • 582
  • 0

Iako Belje zasad nije na prodaju, Sándor Csányi, najbogatiji Mađar, itekako je zainteresiran za obradive površine koje kontrolira Belje, kao i njegovi proizvodni potencijali, doznaje jutarnji, Naime, kako navode, Csányi se ovih dana tajno sastao s izvanrednim povjerenikom Vlade za Agrokor, Antom Ramljakom.

Csányi bi, pišu, vjerojatno postao Europljanin koji kontrolira najveću količinu poljoprivrednih površina u EU kad bi zemlju Belja spojio sa svojom preko granice u Mađarskoj. Trenutačno u Mađarskoj drži oko 35 tisuća hektara.

Najbogatiji Mađar, podsjećaju, bio je na glasu kao jako dobar prijatelj Ivice Todorića. Na sastanku je, otkrivaju, bilo riječi i o mogućim poslovnim sinergijama proizvodnih kapaciteta s Agrokorovima, a u tom kontekstu, kažu, spominjao se PIK Vrbovec. Najbogatiji Mađar zainteresiran je i za kupovinu vile u Medveji.

Foto: belje.hr


Izvori

Jutarnji list


Tagovi

Sándor Csányi Belje Ante Ramljak


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi