• Program ruralnog razvoja
  • 06.10.2015. 17:20

Najavljeni natječaji za podmjeru 4.1. i 4.2.

APPRRR u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede planira tijekom listopada i studenog 2015. raspisati natječaje za operacije iz Mjere 4.

Foto: depositphotos.com, budabar
  • 857
  • 43
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede planira tijekom listopada i studenog 2015. godine raspisati natječaje za operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš unutar podmjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva te operaciju 4.2.1. Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima unutar podmjere 4.2. Potpora za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda mjere M04 Ulaganja u fizičku imovinu Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

Natječaji u sklopu povećanja konkurentnosti

Dva natječaja u sklopu modernizacije i povećanja konkurentnosti - jedan za voće i povrće, drugi za svinjogojstvo i peradarstvo!

U sklopu operacije 4.1.1. objavit će se dva natječaja. Jedan natječaj će se odnositi na sektore voća i povrća, a drugi na sektore svinjogojstva i peradarstva.

Ulaganja u zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš u okviru natječaja za operaciju 4.1.2. biti će prihvatljiva u svim sektorima.

Ulaganja u okviru natječaja za podmjeru 4.2. bit će prihvatljiva za sve sektore. Odredbe Pravilnika Narodne novine br. 7/15 koje se odnose na integrirane i zajedničke projekte neće se primjenjivati u navedenim natječajima. Povezanost poduzeća kod prijavljenih korisnika će se provjeravati u okviru operacije 4.1.1. i podmjere 4.2.

Foto: depositphotos.com, budabar


Povezana stočna vrsta

Peradarstvo

Peradarstvo

Pod peradarstvom se prvenstveno podrazumijeva uzgoj kokoši, pura, gusaka i pataka. Od peradi se dobivaju izuzetno kvalitetne glavne namjernice poput jaja i mesa, ali uz njih tu su... Pročitaj više »

Tagovi

Natječaj Mjera 4 Program ruralnog razvoja Projekti Modernizacija Konkurentnost Svinjogojstvo Peradarstvo Ulaganja Integrirani projekti Pravilnik Stajski gnoj RH APPRRR


Autorica

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

;)