Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vodnogospodarski sustav
  • 06.03.2014. 15:24

Najavljena ulaganja u projekte vodnog gospodarstva

Do 2023. godine Hrvatskoj predstoje ulaganja u vodno gospodarstvo vrijedna oko tri milijarde eura

Foto: freedigitalphotos.net
  • 290
  • 41
  • 0

Jučerašnji dolazak ministra Jakovine u Belišće, gradonačelnik Dinko Burić iskoristio je za zahvalu. Osim Jakovini, zahvalnost je iskazao i predsjedniku Kluba zastupnika SDP-a u Hrvatskom saboru Igoru Dragovanu. Pomoć koja je pružena Belišću pri brzom rješenju problema s opskrbom pitkom vodom koji se pojavio u srpnju lani kada je za 26.000 korisnika pitke vode s dravskog vodocrpa prijetila opasnost da bez nje ostanu, uslijedila je u rekordnom roku.

Problem je riješen vrlo brzo, a Belišću je odobrena kupnja uređaja za proizvodnju pitke vode od tvrtke Duropack vrijednog 8,5 milijuna kuna za koji je država osigurala 7,65 milijuna kuna, a ostalo Grad Belišće te je ista transakcija jučer i provedena. Ministar poljoprivrede se susreo i sa gradonačelnikovim zamjenicima te čelnicima tvrtki Duropack Belišće d.o.o., Hidrobel d.o.o. i Fochista d.o.o. čije je pogone obišao.

Belišćani su zahvalni Ministarstvu poljoprivrede koje je interveniralo i za tvrtku Fochista d.o.o. Belišće s 52 zaposlena, koja se bavi proizvodnjom industrijskog i prešanog ugljena. Naime, nakon što je istoj tvrtki početkom ove godine odlukom Hrvatskih šuma bilo odobreno 10, umjesto potrebnih 30.000 tona drva, došao je u pitanje njezin opstanak. U roku od osam dana ista odluka je promijenjena u korist tvrtke te je ona nastavila s radom i proizvodnjom. Jakovina je izrazio zadovoljstvo viđenim u Belišću, posebice primjerom odgovornog upravljanja imovinom, zbog kojeg je obećao pomoć i u idućem razdoblju. Ujedno je i naveo da Hrvatskoj do 2023. godine predstoje ulaganja u projekte vodnog gospodarstva vrijedne oko tri milijarde eura.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Ulaganja Tihomir Jakovina Dinko Burić Igor Dragovan Duropack Belišće d.o.o. Hidrobel d.o.o. Fochista d.o.o. Opskrba pitkom vodom


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Malo današnjih radova na njivi, lavanda i gost u lavandi.