Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 6
  • 14.04.2015. 18:00

Najavljen natječaj za razvoj malih OPG-a!

Natječaj za Mjeru 6, podmjeru 3 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske bit će raspisan najkasnije do kraja travnja. Njeni potencijalni korisnici su mala obiteljska poljoprivredna gospodarstava čija je ekonomska veličina od 2.000 do 7.999 eura.

  • 3.188
  • 364
  • 0

S ciljem informiranja poljoprivrednika o promjenama u okviru Zajedničke poljoprivredne politike EU - kako ostvariti izravna plaćanja od 2015. godine, ali i o mogućnostima korištenja sredstava iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske, Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Ministarstvo poljoprivrede prezentiraju novitete putem lokalnih radionica u svim županijama.

Bilježimo veliku posjećenost na radionicama, a veliki broj zainteresiranih poljoprivrednih proizvođača aktivno na njima sudjeluje.

Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava

Tako saznajemo da će natječaj za Mjeru 6 - Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, podmjeru 3 Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske biti raspisan najkasnije do kraja travnja, kako je najavio predstavnik Ministarstva poljoprivrede Marin Fak na današnjoj radionici za poljoprivrednike u Šibeniku.

Njeni potencijalni korisnici su mala obiteljska poljoprivredna gospodarstava čija je ekonomska veličina od 2.000 do 7.999 eura.

80.000 potencijalnih korisnika Mjere 6.3

"Danas ili sutra bit će objavljen Pravilnik za podmjeru 6.3, a nakon toga natječaj. Malim OPG-ovcima su na raspolaganju iznosi od 15.000 eura od ukupno 100% prihvatljivih troškova. Sredstva mogu koristiti u različite svrhe. Broj potencijalnih korisnika ove podmjere je 80.000 OPG-ovaca. S njome se nastoji ojačati njihov investicijski potencijal kako bi se u budućnosti mogli javljati na Mjeru 4", rekao je Fak.

Prihvatljivi trošak je i kupnja te zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnja poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme.

Prihvatljivi troškovi za podmjeru 6.3 su kupnja domaćih životinja, jednogodišnjeg i višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala, kupnja, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednog gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda.

U prihvatljive troškove ulazi podizanje i rekonstruiranje postojećih nasada, uređenje i trajnije poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta u svrhu poljoprivredne proizvodnje, građenje i opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe.


Tagovi

Mjera 6 Program ruralnog razvoja Pravilnik Sadni materijal Građenje Zakup zemlje OPG Sjeme Mehanizacija


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.