Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • e-Savjetovanje
  • 24.06.2018. 07:30

Nacrt prijedloga zakona o ublažavanuju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda tema novog savjetovanja

Ovim se Prijedlogom zakona u većoj mjeri uređuje način planiranja sredstava, te djelovanja koje se odnosi na pomoć koja ne mora biti nužno u financijskim sredstvima, nego i u drugim mjerama koje su sustavno rješenje u sanaciji šteta.

Foto: Flickr/.Martin.
  • 348
  • 22
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je novo savjetovanje s temom Nacrt pijedloga zakona o ublažavanuju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda.

Savjetovanje je moguće pronaći na ovoj poveznici.

Zbog slabe efikasnosti postojećeg sustava dodjele pomoći za djelomičnu sanaciju šteta od prirodnih nepogoda, uslijed klimatskih promjena zbog kojih dolazi do sve većih razmjera šteta, posebice u poljoprivredi, nužna je promjena postojećeg sustava u vidu jasnog određivanja kriterija dodjele pomoći. 
Ciljevi ovog Prijedloga zakona usmjereni su prema efikasnijoj evidenciji svih šteta nastalih uslijed prirodnih nepogoda koja bi se vršila na jednome mjestu, putem aplikativnog rješenja Registra šteta od prirodnih nepogoda. Također, ovim Prijedlogom zakona u većoj se mjeri uređuje način planiranja sredstava, te djelovanja koje se odnosi na pomoć koja ne mora biti nužno u financijskim sredstvima, nego i u drugim mjerama koje su sustavno rješenje u sanaciji šteta. Ovim Prijedlogom zakona uvodi se i obveza usvajanja plana djelovanja za pojedino nadležno tijelo koji se donosi za sljedeću kalendarsku godinu te se njime ne zadire u područje prevencije šteta, civilne zaštite i/li kritične infrastrukture. 

Jasna distinkcija je nužna, jer ovaj Zakon ne uređuje područja civilne zaštite i drugih nadležnih tijela. Temeljem navedenog, intencija ovog Prijedloga zakona bila bi naglasiti nužnost pristupanja osiguranju imovine kako na građevinskim objektima, tako i u području poljoprivrede.

Savjetovanje je otvoreno do: 21.7.2018.


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P