Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 08.08.2019. 18:00

Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je savjetovanje!

Foto: Pixabay/Free-Photos
  • 1.836
  • 114
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je savjetovanje s javnošću za Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu

Kako objašnjavaju. izrada predmetnog Zakona potrebna je radi uspostave jedinstvenog pravnog poretka Republike Hrvatske budući da je 18. srpnja 2019. godine stupio na snagu Zakon o sustavu državne uprave („Narodne novine“, broj 66/19) kojim nisu predviđeni uredi državne uprave.

Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu pogledajte ovdje

Stoga će poslove vezane za poljoprivredno zemljište koje su do sada obavljali nadležni državni uredi u županijama obavljati nadležna tijela u županijama.

"Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu stvorit će se koherentni normativni okvir, koji će omogućiti da se na logički dosljedan i cjelovit način uredi sustav državne uprave koji se odnosi na pitanja vezana uz poljoprivredno zemljište. Donošenje predmetnog Zakona doprinijet će uklanjanju postojećih nelogičnosti ustrojstva te redefiniranju institucija i vrste poslova koje moraju obavljati nadležna tijela na određenim razinama čime će se omogućiti razvoj upravnog sustava koji će korisnicima dati preglednu i jasnu sliku mreža institucija kojima se mogu obratiti u ostvarivanju svojih pojedinih prava", navodi se, između ostalog, u Nacrtu prijedloga.

Savjetovanje je otvoreno do: 23.8.2019.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Zakon o poljoprivrednom zemljištu Županije Izmjene zakona


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!