Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mehanizacija
  • 06.02.2021. 09:00

Na tržište izlazi peta generacija Valtrine nagrađivane A serije traktora

Za ljubitelje manje zahtjevne tehnologije tako su na raspolaganju GL modeli dok će najprodavaniji A105 i A115 biti dostupni i s četverostupanjskim powershift prijenosom

Foto: Valtra
  • 2.493
  • 408
  • 0

​Obljetnica 70 godina Valtre bit će, kako su najavili na nedavnoj on-line press konferenciji, obilježavana raznim iznenađenjima tijekom cijele godine, do velikog finala na Agritechnici. Među prvima od njih je i lansiranje na tržište pete generacije popularne i nagrađivane A serije, poznate pod motom "Vaš radni junak". Sedam je modela ove serije od 75 do 135 konjskih snaga odnosno 56 do 100 kW, te male, srednje i velike šasije, sada unaprijeđeno novim značajkama koje su odgovor na traženje kupaca.

Svi traktori A serije dolaze s poznatim Valtrinim mjenjačem s integriranom ručnom kočnicom. Za ljubitelje manje zahtjevne tehnologije tako su na raspolaganju GL modeli (s ručnim mjenjačem), prepoznatljive crvene boje s jednostavnim mehaničkim prijenosom. Najprodavaniji modeli od 105 i 115 konjskih snaga dostupni su i s četverostupanjskim powershift prijenosom (16x16). U ovim HiTech 4 modelima je elektroničko upravljanje prijenosom. Osim sedam osnovnih tvorničkih boja, ovi se modeli mogu zatražiti i u posebnim nijansama Unlimited studija. 

"Osim Powershift mjenjača na nekim modelima, tu su i upravljačke komande za prednji utovarivač na rukohvatu na GL modelima, te pet konjskih snaga više na 4-cilindarskim modelima A105 – A135 te servisni interval povećan na 600 sati”, naveo je neke od novina A serije Marko Ojalehto, marketing specijalist proizvoda, koje se uglavnom odnose na unaprjeđenje dizajna za jednostavnije rukovanje prednjim utovarivačem, jer više od polovice traktor A serije na tržište izlati s ovim tvornički ugrađenim prednjim priključkom.  

A75-A95 modeli s 3-cilindarskim motorima osim standardnog 12x12 mjenjača, imat će na izbor i HiTech 2 powershift prijenos s 24 x 24 brzine, koji će omogućiti učinkovitiji rad na polju i transport pri nižim brzinama motora. Dodatno, svi ovi modeli mogu imati i "pužne" brzine od oko 100 m/h.

Tehničke karakteristike nove A serije

Ispod novog dizajna poklopca motora skriva se još novina. Riječ je o motoru koji zadovoljava Stage V stupanj redukcije ispušnih plinova zahvaljujući kombinaciji DPF filtera i selektivnoj katalitičkoj redukciji (SCR), bez recirkulacije ispušnih plinova (EGR). Nova papučica gasa još bolje kontrolira ubrzanje. Ovim je sustavom povećan i interval servisa na 600 sati, što pak smanjuje troškove održavanja i omogućava učinkovitije raspolaganje radnim vremenom, ističu inženjeri Valtre. 

A serija je opremljena kočnicama sa komprimiranim zrakom ili hidrauličnim sustavom kočenja prikolice, ovisno što već kupac preferira. Na njihov zahtjev uvedena je i sklopka za uključivanje odnosno isključivanje funkcije AutoTraction koja je već dugogodišnji standard na finskim traktorima. Opcijski je na raspolaganju i prekidač za vanjsko uključivanje priključnog vratila smješten na stražnjem blatobranu HiTech 4 modela. U ponudi je i Valtra Connect daljinski monitoring.

"Najboljem iskustvu vožnje uz sve navedeno, svakako doprinose i odlična vidljivost, posebno za prednji utovarivač, te najbolja ergonomija u klasi“, zaključuje Ojalehto i najavljuje kako će se prvi traktori nove A serije na poljima naći do proljeća, jer je zaprimanje narudžbi već počelo. 


Fotoprilog


Tagovi

Valtra 70 godina Traktori A serija


Autorica

Renata Prusina

Više [+]

Diplomirana inženjerka agronomije s dugogodišnjim novinarskim i uredničkim iskustvom. Članica nekoliko novinarskih asocijacija među kojima je i TotY. Osim svojim perom, voli bilježiti i objektivom.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije