Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APPRRR
  • 08.06.2019. 16:30

Na stranici Agencije za plaćanja možete pregledavati i preuzimati prostorne podatke

Kako bi ispunila svoje obveze, a ujedno i svim zainteresiranim stranama omogućila pregled i preuzimanje prostornih podataka, Agencija za plaćanja je uspostavila sustav za pregled i preuzimanje prostornih podataka pomoću web usluga i servisa.

Foto: Print screen
  • 872
  • 218
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, kao subjekt Nacionalne infrastrukture prostornih podataka (NIPP) u RH, preuzela je obvezu registracije prostornih podataka iz svoje domene u Registar prostornih podataka NIPP-a, a zainteresiranim stranama omogućavanje pregleda prostornih podataka i metapodataka te preuzimanje sukladno međuinstitucionalnim sporazumima i drugim oblicima suradnje.

Kako bi ispunila svoje obveze, a ujedno i svim zainteresiranim stranama omogućila pregled i preuzimanje prostornih podataka, Agencija za plaćanja je uspostavila sustav za pregled i preuzimanje prostornih podataka pomoću web usluga i servisa. Prostorni podaci koji su u nadležnosti Agencije mogu se dohvatiti i pregledavati na lokaciji Prostorni podaci i servisi pod karticom Upisnici i registri na web stranici Agencije, a iste podatke i podatke koji su harmonizirani sukladno INSPPIRE standardu možete pronaći ovdje.

Kako pojašnjavaju iz APPRRR-a, "prostorni podaci se mogu pregledavati putem standardiziranih prostornih web servisa za pregled (WMS) i direktno preuzimati kao datoteke u geopackage formatu. Direktno preuzimanje geopackage datoteka je omogućeno za cjelokupni obuhvat ARKOD parcela za područje Republike Hrvatske, a podaci su dostupni za stanje ARKOD parcela koji se osvježavaju jednom tjedno i arhivski podaci s stanjem na dan 31.12. WMS servisom se omogućava pregled i informacija o prostornim podacima, a upitom na isti dohvaća se izbornik slojeva unutar ARKOD – WMS skupine podataka. Detaljnije informacije dostupnih slojeva su dostupne putem xml datoteke kao odgovor na GetCapabilities upit, a u nastavku teksta je uključen i opisni sadržaj o slojevima kroz naslove."


Tagovi

APPRRR Prostorni podaci


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/