Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Donacija
  • 21.01.2021. 13:20
  • Osječko-baranjska, Đakovo

Na stradalo područje poslali 25 tona krmne smjese

Znam da su svi navikli da mljekari kukaju, a kukaju s razlogom, no mi smo prvi koji znamo koliko su životinje vrijedno blago poljoprivrednicima, kaže Lidija Pavić, predsjednica UUHG-OBŽ.

Foto: UUHG-OBŽ
  • 456
  • 1.012
  • 0

Čak 25 tona krmne smjese za hranidbu stoke poljoprivrednika s potresom pogođenih područja, vrijednosti gotovo 50.000 kuna, donirali su, kupili, platili prijevoz i poslali u Petrinju i Glinu članovi Udruge uzgajivača holstein goveda Osječko-baranjske županije (UUHG-OBŽ). 

Vrijedna hrana za životinje pristigla je u skladište, a potom će biti raspoređena potrebitim gospodarstvima. Kako nam je otkrila Lidija Pavić, predsjednica Udruge koja broji petnaestak članova, prvotna je ideja bila da svatko sa svog gospodarstva pokloni junicu, tako da je ovo sad manji iznos nego su planirali sati. Međutim, kako su shvatili da je veliki problem s objektima za životinje kontaktirali su Ministarstvo poljoprivrede da bi doznali što je uistinu potrebno. 

Odgovor je bio smjese, kombinacije kukuruza i ječma... Brzo su se organizirali i šleper je u trenutku bio pun. 

"Znam da su svi navikli da mljekari kukaju, a kukaju s razlogom, no mi smo prvi koji znamo koliko su životinje vrijedno blago poljoprivrednicima", napominje predsjednica malobrojne, ali donacijom velike udruge koja je utovar obavila danas u tvornici stočne hrane Vitalka. 

Svjesni su, dodaje, i koliko je teško baviti mljekarstvom, a ne misle stati samo na ovome jer ih je i ova akcija uvjerila koliko ljudi žele pomoći. Naime, ideja je bila da će u akciji, bilo donacijom ili kupnjom, sudjelovati samo OPG-ovi iz Đakovštine, ali se brzo proširila među članovima iz cijele Županije koji su pohrlili pomoći. 

"U dogovoru s drugim udrugama sudjelovali bismo i u izgradnji smještajnih kapaciteta za stoke, kad se stvore uvjeti", zaključuje još jednu hvalevrijednu akciju poljoprivrednika za poljoprivrednike, zasigurno ne i posljednju koja će na stradalo područje dovesti potrebno iz svih dijelova Lijepe naše. 


Tagovi

Donacija Hrana za životinje Lidija Pavić UUHG-OBŽ


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Proljeće, čekamo te 🌸 #cicamace #voćke #visibabe