• Agro emisija
  • 22.01.2021. 11:00

N1 televizija pokreće poljoprivrednu emisiju "Zemlja za nas"

Kroz priče uspješnih poljoprivrednika i proizvođača hrane pokušat će odgovoriti na ključna pitanja agro sektora, najavljuju iz ove TV kuće

Foto: N1/Agroklub
  • 1.203
  • 143
  • 1

"Zemlja za nas", naziv je nove poljoprivredne emisije koju od ove nedjelje, 24. siječnja, počinje emitirati N1 televizija. Emisiju uređuje novinar Miroslav Kuskunović, koji desetljećima aktivno prati zbivanja u domaćoj poljoprivredi te trendove na regionalnom i globalnom tržištu hrane.

Kako najavljuju, kroz priče uspješnih poljoprivrednika i proizvođača hrane pokušat će odgovoriti na ključna pitanja ovog gospodarskog sektora. 

U prvoj emisiji, komentirat će se protekla godina, obilježena pandemijom korona virusa zbog čega je došlo i do prekida u opskrbnim lancima hranom, kao i pitanje samodostatnosti i značajnije okretanje domaćem. Tražit će se odgovori na pitanja u razgovoru s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković - je li korona kriza postala nova prilika te može li Hrvatska ostvariti cilj da do 2030. godine vrijednost ove gospodarske grane podigne sa sadašnjih 19 na 30 milijardi kuna .

Kroz dvije priče, proizvođača Antuna Vrakića iz mjesta Siče i Jakše Lovića iz Gornje Bebrine, pokazat će kakva je bila godina u ratarstvu. 

Kako je prošla godina agro klimatološki bila jedna od najboljih u zadnjih 20 godina za proizvodnju povrća, o tom će sektoru govoriti Marijo Puškarić, vlasnik poljoprivrednog obrta iz Kaniške Ive, jedan od najvećih proizvođača krumpira i češnjaka u Hrvatskoj te jedini koji se bavi proizvodnjom cikorije. 

"Zemlja za nas" bit će emitirana nedjeljom u 12 sati na N1 Televiziji.


Tagovi

Zemlja za nas Poljoprivredna emisija N1 televizija Miroslav Kuskunović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).