Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro emisija
  • 22.01.2021. 11:00

N1 televizija pokreće poljoprivrednu emisiju "Zemlja za nas"

Kroz priče uspješnih poljoprivrednika i proizvođača hrane pokušat će odgovoriti na ključna pitanja agro sektora, najavljuju iz ove TV kuće

Foto: N1/Agroklub
  • 1.321
  • 286
  • 1

"Zemlja za nas", naziv je nove poljoprivredne emisije koju od ove nedjelje, 24. siječnja, počinje emitirati N1 televizija. Emisiju uređuje novinar Miroslav Kuskunović, koji desetljećima aktivno prati zbivanja u domaćoj poljoprivredi te trendove na regionalnom i globalnom tržištu hrane.

Kako najavljuju, kroz priče uspješnih poljoprivrednika i proizvođača hrane pokušat će odgovoriti na ključna pitanja ovog gospodarskog sektora. 

U prvoj emisiji, komentirat će se protekla godina, obilježena pandemijom korona virusa zbog čega je došlo i do prekida u opskrbnim lancima hranom, kao i pitanje samodostatnosti i značajnije okretanje domaćem. Tražit će se odgovori na pitanja u razgovoru s ministricom poljoprivrede Marijom Vučković - je li korona kriza postala nova prilika te može li Hrvatska ostvariti cilj da do 2030. godine vrijednost ove gospodarske grane podigne sa sadašnjih 19 na 30 milijardi kuna .

Kroz dvije priče, proizvođača Antuna Vrakića iz mjesta Siče i Jakše Lovića iz Gornje Bebrine, pokazat će kakva je bila godina u ratarstvu. 

Kako je prošla godina agro klimatološki bila jedna od najboljih u zadnjih 20 godina za proizvodnju povrća, o tom će sektoru govoriti Marijo Puškarić, vlasnik poljoprivrednog obrta iz Kaniške Ive, jedan od najvećih proizvođača krumpira i češnjaka u Hrvatskoj te jedini koji se bavi proizvodnjom cikorije. 

"Zemlja za nas" bit će emitirana nedjeljom u 12 sati na N1 Televiziji.


Tagovi

Zemlja za nas Poljoprivredna emisija N1 televizija Miroslav Kuskunović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]