Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed
  • 09.08.2013.

MUP upozorava, SHS ignorira

Pokrovac je poručio kako je "Ustavno pravo MUP-a da priopćava što god želi, ali se seljaci s ceste ne namjeravaju maknuti".

  • 897
  • 129
  • 0

"Ne zanimaju nas nikakva upozorenja niti savjeti MUP-a, niti imamo namjeru ispunjavati njihove želje i preporuke. Dok god u MUP-u primaju uredno plaću svakoga mjeseca, nemaju nama, koji plaće nemamo i nalazimo se na ivici bijede, šta prigovarati i upozoravati nas", ogorčeno je komentirao današnje priopćenje MUP-a u svezi seljačkih prosvjeda u Hrvatskoj predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka (SHS) Tomislav Pokrovac.

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) upozorilo je naime danas da organizatori poljoprivrednih prosvjeda nisu na vrijeme prijavili prosvjed te poziva prosvjednike da odblokiraju prometnice i svoje djelovanje usklade sa Zakonom o javnom okupljanju i Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Pokrovac je također poručio kako je "Ustavno pravo MUP-a da priopćava što god želi, ali se seljaci s ceste ne namjeravaju maknuti". Prema njegovim riječima, na području Vukovarsko-srijemske županije u prosvjedu se nalazi oko 250 poljoprivrednih proizvođača od kojih dio od sinoć traktorima blokira promet državnom cestom D55 od raskrižja Županja-Bošnjaci prema Graničnom prijelazu Županja.

Također je kazao kako je danas otvoren novi prosvjedni punkt kod Ilače na vinkovačkom području, a večeras se prosvjedima pridružuju i nezadovoljni poljoprivredni proizvođači u Trpinji na vukovarskom području, a sutra i poljoprivrednici u Nuštru i Podgrađu.

"Ne zanimaju nas više nikakvi pregovori s ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom, već isključivo s premijerom Zoranom Milanovićem. Imamo određenih saznanja da je premijer Milanović voljan uključiti se u pregovore te ga i ovoga puta pozivamo da to učini i dođe na jedan od punktova i razgovara s nama", kazao je Pokrovac poručivši kako SHS ne pristaje da o sudbini seljaka pregovaraju ljudi koji nisu na prosvjedu i koji nemajju ni jedan traktor. Pri tom je spomenuo imena predsjednika Nezavisnih hrvatskih seljaka (NHS) Mate Mlinarića i predsjednika Koordinacije seljačkih udruga Slavonije i Baranje Dragutina Dukića koji su, kao je kazao, "obećali da će otvoriti prosvjedne punktove, a nisu, kao i da neće ići na pregovore, a jesu".


Tagovi

Prosvjedi Tomislav Pokrovac Sindikat hrvatskih seljaka Poljoprivredni proizvođači Blokada Tomislav Pokrovac Tihomir Jakovina MUP


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]