• IPARD
  • 17.04.2014. 19:50

MP: Bespovratna EU sredstva kontinuirano se koriste

Na posljednjem IPARD natječaju zatraženo je čak 76 milijuna kuna bespovratne potpore – drugi je to najbolji odaziv za mjeru 103!

Foto: depositphotos.com
  • 303
  • 38
  • 0

Nakon samo dva tjedna natječaja za mjeru 103 IPARD programa koja se odnosi na preradu i trženje poljoprivrednih i ribljih proizvoda s ciljem podizanja konkurentnosti na EU tržištu, od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zatraženo je čak 76 milijuna kuna bespovratne potpore u okviru 12 projekata (ukupne vrijednosti ulaganja od 152 milijuna kuna). Po vrijednosti tražene potpore ovo je drugi najbolji odaziv od svih natječaja provedenih za ovu mjeru.

Do sada je Agencija provela 10 natječaja za mjeru 103 IPARD programa, a zaprimljeno je ukupno 124 projekta s traženim iznosom potpore od gotovo pola milijarde kuna. Upravo je za mjeru 103 poljoprivrednim proizvođačima isplaćeno najviše bespovratnih sredstava u okviru IPARD programa - ukupno 176 milijuna kuna!

Obzirom da poljoprivredni proizvođači čekaju raspisivanje natječaja u okviru Programa ruralnog razvoja, koji donosi puno više mogućnosti od IPARD programa, pristigli broj projekata i iznos tražene potpore na posljednjem IPARD natječaju - pokazuje da ulaganja u podizanje konkurentnosti hrvatske poljoprivrede rastu i da se bespovratna sredstva Europske unije kontinuirano koriste, kažu iz Ministarstva poljoprivrede.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

MP IPARD Natječaj Projekti Konkurentnost Bespovratna sredstva EU APPRRR Mjera 103


Autor

Ivana Vasic

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi