Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Projekt
  • 25.03.2020. 10:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Mogućnosti podrške poduzetnicima u poteškoćama u Dunavskoj regiji - druga prilika i revitalizacija

DanubeChance 2.0 ima za cilj ne samo izravno podržavati poduzetnike iz druge prilike već i istaknuti mogućnosti revitalizacije i spašavanja poduzeća za sve one poštene poduzetnike koji su se našli u poteškoćama

  • 312
  • 62
  • 0

Za poduzetnike u krizi ili pak one suočene s gospodarskim poteškoćama od presudnog je značaja osigurati dostupne mogućnosti i alate spašavanja, odnosno revitalizacije. Na projektu te danas vrlo aktualne tematike ovih dana rade konzultanti osječkog Centra za poduzetništvo

Predstavili su rezultate analiza o mjerama pomoći poduzetnicima koji su doživjeli neuspjeh. "To primarno uključuje savjetodavne usluge u domeni poslovnog razvoja, zatim mjere obuke početnicima i drugima koji ju trebaju, te usluge financijske podrške za restrukturiranje poduzeća. Prikupljanje informacija o ovim dimenzijama ne omogućuje tvrtkama samo da identificiraju mogućnosti spašavanja i revitalizacije, već također pruža kreatorima politika da se upoznaju sa različitim mogućnostima koje su dostupne u drugim zemljama dunavske regije", istaknuo je prilikom prezentiranja rezultata projekta Milan Peterka, voditelj Centra.

Kao podršku poduzetnicima u drugoj prilici predstavljeno je i rješenje u vidu bazena znanja (stručnjaka) kao rezultat analize područja dunavske regije provedene tijekom projekta DanubeChance2.0. "U kombinaciji s prije istraženim i prikupljenim dobrim praksama nudi korisno sredstvo i za poduzetnike i za donositelje politika. Rezultat se sastoji od skupa studija dobrih praksi iz dunavske regije kao i široke lepeze već postojećih mogućnosti spašavanja i revitalizacije." dodao je Ivan Papić, koordinator projekta iz Centra za poduzetništvo Osijek.

Alat za donositelje politika u Dunavskoj regiji - Transnational Policy Learning Instrument

Tijekom predstavljanja rezultata ove faze projekta ukazano je kako DanubeChance 2.0 ima za cilj ne samo izravno podržavati poduzetnike iz druge prilike u procjeni njihovih potencijala za ponovni ulazak u poslovanje i na tržište, već i žele istaknuti postojeće mogućnosti revitalizacije i spašavanja poduzeća. Stoga, kako je riješeno, ovaj alat okuplja sve mjere koje su partneri identificirali kao dostupne tvrtkama s teškoćama u zemljama podunavske regije.

Puna verzija je dostupna na:

Skeniraj QR kod


Dokumenti


Tagovi

Poduzetništvo DanubeChance2.0 Projekt


Autorica

Marija Ribić

Više [+]

Ekonomistica specijalizirana za promotivne aktivnosti. Dio je prodajnog/postprodajnog tima Agrokluba


Partner

Centar za poduzetništvo Osijek

J.J.Strossmayera 341, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 283 820, e-mail: [email protected] web: http://www.czposijek.hr/