Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 27.02.2009.

Mljekare danas odlučuju o otkupnoj cijeni

U Croatistočaru navode da je Dukat ponudio proizvođačima mlijeka nešto višu otkupnu cijenu mlijeka od prosječne otkupne cijene mlijeka u Europi, a koja je trenutačno nešto malo niža od 30 eurocenti

  • 566
  • 27
  • 0

Mljekare, okupljene u udruženju Croatiastočar, u petak će odlučiti hoće li mlijeko od 1. ožujka otkupljivati po nižoj otkupnoj cijeni, o čemu su već obavijestili i trgovce, a čemu se protive proizvođači mlijeka.

U Croatistočaru navode da je Dukat ponudio proizvođačima mlijeka nešto višu otkupnu cijenu mlijeka od prosječne otkupne cijene mlijeka u Europi, a koja je trenutačno nešto malo niža od 30 eurocenti. Dodaju da mljekare u Hrvatskoj moraju pratiti europske trendove, jer imaju velike zalihe mlijeka koje ne mogu prodati zbog velikog uvoza.

Inače, domaća mliječna industrija u posljednjih godinu dana, a posebice na početku ove godine, suočena je s izrazitim padom konkurentnosti, kako na domaćem, tako i na inozemnim tržištima. Taj pad konkurentnosti posljedica je znatno veće otkupne cijene sirovog mlijeka u Hrvatskoj u odnosu na otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka u zemljama regije i EU-a. Posljedice tog negativnog trenda osjećaju svi sudionici u mliječnoj industriji.

Proizvođači mlijeka izloženi su uvozu jeftinije mliječne sirovine i mogućem padu otkupa domaćeg mlijeka, dok su prerađivači istodobno izloženi uvozu jeftinijega konzumnog mlijeka i mliječnih proizvoda.

M. Petković

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kad imaš berač koji bere red po red, imaš i muža koji cijelu jesen nije doma
🤷‍♀️