Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HPK
  • 20.11.2020. 16:30

Mladen Jakopović u COPA-i zadužen za eko poljoprivredu, digitalizaciju i mlade

Prvi čovjek HPK, kao potpredsjednik europske udruge COPA bit će zadužen za područja eko poljoprivrede, trgovinskih standarda, informiranja potrošača, pametnu i preciznu poljoprivredu, bioekonomiju, digitalizaciju i mlade poljoprivrednike.

Foto: Marinko Petković
  • 150
  • 178
  • 0

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore, Mladen Jakopović, u svojstvu potpredsjednika europske udruge poljoprivrednika COPA, bit će zadužen za predstavljanje ove organizacije za područja ekološke poljoprivrede, trgovinskih standarda, informiranja potrošača, pametnu i preciznu poljoprivredu, bioekonomiju, digitalizaciju i mlade poljoprivrednike, objavila je HPK.

"Komora može aktivno sudjelovati u radu 44 radnih grupa COPA i 14 grupa civilnog dijaloga Europske komisije. Predsjedništvo se redovito sastaje s Povjerenikom EK za poljoprivredu i ruralni razvoj, kako bi razgovarali o općem razvoju Zajedničke poljoprivredne politike, situaciji na tržištu i konkretnim pitanjima od posebnog značaja", pojasnio je.

Kako podsjećaju, Jakopović je izabran za potpredsjednika COPA-e koju čini 60 organizacija iz zemalja EU i 36 partnerskih organizacija iz drugih europskih zemalja, kao što su Island, Norveška, Švicarska i Turska.

Prvi čovjek HPK Mladen Jakopović imenovan potpredsjednikom COPA-e

Zajedno s novoizabranom predsjednicom Christiane Lambert te ostalim novoizabranim potpredsjednicima dvije će godine predstavljati hrvatske poljoprivrednike na EU razini.

Inače, cilj udruženja COPA (Committee of Professional Agricultural Organisations) odnosi se na zastupanje interesa europskog poljoprivrednog sektora u cjelini pred Europskom Komisijom i drugim institucijama EU, preispitivanje svih relevantnih pitanja i sudjelovanje u kreiranju zajedničke poljoprivredne politike, zaključuju iz Komore. 


Tagovi

Mladen Jakopović COPA HPK


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.