Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede
  • 14.05.2020. 10:30

Ministrica Vučković okupila kolege iz EU, što još učiniti da bi se pomoglo poljoprivredi?

Na drugoj videokonferenciji postavilo se pitanje hoće li donesene mjere biti dovoljne i što se još može učiniti da bi pomogli održavanju poljoprivredne proizvodnje, pa čak i postizanju visokog stupnja samodostatnosti na razini EU u proizvodnjama u kojima je to moguće.

Foto: eu2020.hr
  • 510
  • 100
  • 0

Drugu videokonferenciju s ministrima poljoprivrede i ribarstva Europske unije kojoj su se pridružila i dva nadležna Povjerenika Europske komisije, Janusz Wojciechowski za poljoprivredu te Virginijus Sinkevičius za ribarstvo, održala je jučer ministrica Marija Vučković iz Nacionalne sveučilišne biblioteke u Zagrebu drugu po redu.

Cilj konferencije, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede, bio je razmjena informacija o trenutnom stanju sektora kao i utjecaju paketa mjera donesenih i implementiranih od posljednje konferencije održane 25. ožujka na kojoj je identificirano stanje i usuglašen smjer odgovora na izazove u sektoru poljoprivrede i ribarstva uzrokovane pandemijom COVID-19.

“U samo mjesec dana od naše posljednje konferencije paket mjera za pomoć sektoru ribarstva i akvakulture već je bio na snazi. I u području poljoprivrede reakcija je bila brza pa je u tri kruga izdan paket mjera za poljoprivredne proizvođače. Tadašnja inicijativa hrvatskog Predsjedništva bila je pravovremena i dobro prihvaćena, a Europska komisija je svojim prijedlozima reagirala vrlo spretno, brzo i u opsegu u kojem je mogla", rekla je ministrica dodajuči da se sada postavilo pitanje hoće li to biti dovoljno i što se još može učiniti da bi pomogli održavanju poljoprivredne proizvodnje, pa čak i postizanju visokog stupnja samodostatnosti na razini EU u proizvodnjama u kojima je to moguće.

Više o videokonferenciji možete pročitati ovdje

"Kada analiziramo sve prikupljene prijedloge predložit ćemo novi virtualni susret. O akcijama koje ćemo zajedno poduzeti u idućim mjesecima djelomično ovisi budućnost proizvodnje hrane u Europskoj uniji u godinama koje slijede, a bit će pogođene financijskom krizom uzrokovanom pandemijom", zaključila je ministrica po završetku videokonferencije.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Videokonferencija Marija Vučković Ministri poljoprivrede Pomoć


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]