Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Starogradske mačkare
  • 16.02.2023. 15:30
  • Splitsko-dalmatinska, Trilj

"Ministrica" pohodila mačkare u Trilju uz stihove 'Hercegovko sa Neretve ljepotice moja mala'

U karnevalskoj povorci našla se i "ministrica poljoprivrede".

Foto: Saša Tadinac/Ferata.hr (ustupljena fotografija)
  • 2.111
  • 134
  • 0

Starogradske mačkare u Trilju, karnevalskom su povorkom secirale i stanje u poljoprivredi, a jedna od glavnih maski bila je ministrica poljoprivrede, Marija Vučković. 

"Ministrica" je pritom na vezu vukla "kravu", a sve, kažu iz udruge Krški pašnjaci, uz stihove 'Hercegovko sa Neretve ljepotice moja mala'. 

Bile su tu i brojne parole posvećene "stočarstvu u Hrvata" (kojemu baš ne ide najbolje, je li).

Uglavnom, triljskim ulicama proparadirala je šarena povorka, opisuje portal ferata, među kojom su bile i specijalne jedinice za utjerivanje dugova te sakupljači starog željeza. Tradicionalno, spaljen je i krivac za sve nedaće. 

Krnjo je bila ruska raketa jer jasno - ugroza je miru.

MAŠKARE U TRILJU -hercegovko sa Neretve ljepotice moja mala..?❤?❤? Triljskim ulicama proparadirale su prošlog tjedna maškare kao pripadnici akademije policije, specijalne jedinice za utjeravanje dugova, obučene specijalne agentice u crnom, ministrica poljoprivrede, vanzemaljci i borci iz budućnosti uz vozilo Mad Maxa, kralj Zvonimir, Štrumfete, čudne životinje, Meskalerosi, Servantesi, Ajnštajni, sakupljači starog željeza, doista šarena povorka prošetala se ulicama Trilja. Najzanimljivija predstava je bila oko ministrice poljoprivrede i lokalnog stočara Joška Ćalete kojima građani Trilja zamjeraju na bliskoj suradnji i smatraju da mu ministrica pogoduje pri dodjeli državnog zemljišta, isplatama potpora i namještanju EU fondova u suradnji sa Mladenom Šimuncem kao konzultantom i knjigovođom spomenutog stočara. Glavni krivac za sve nedaće,odnosno krnje, je ruska raketa koja je optužena i spaljena kao najveća ugroza mira u svijetu.

Objavljuje Hrvatski krški pašnjaci u Srijeda, 15. veljače 2023.

Fotoprilog


Tagovi

Starogradske mačkare Ministrica poljoprivrede Marija Vučković Karneval Krnjo Hercegovko sa Neretve


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]