• Propusnice
  • 08.04.2020. 15:50

Ministarstvo poljoprivrede: Sve izdane propusnice vrijede do njihovog isteka

Propusnice koje izdaje Ministarstvo poljoprivrede ne sadrže QR kod, ali sadrže OIB osobe kojoj je izdana, a na osnovu kojeg se provjerava valjanost, navode iz Uprave za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva.

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
  • 2.596
  • 233
  • 0

Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede i ribarstva dodatno je pojasnila novosti u vezi propusnica i naglasila kako sve izdane za OPG radi obavljanja nužnih poljoprivrednih radova, vrijede do njihovog isteka.

“Propusnice koje izdaje Ministarstvo poljoprivrede ne sadrže QR kod, ali sadrže OIB osobe kojoj je izdana. Sukladno navedenom valjanost im se provjerava očitanjem OIB-a”, pojašnjavaju iz Uprave.

Zahtjev za izdavanje Propusnica možete pronaći ovdje.

 

Podsjećamo, službenici Ministarstva poljoprivrede zahtjeve zaprimaju putem e-maila, telefona ili navedene web forme (linka). Propusnice se i dalje mogu dobiti elektronskim putem (putem elektronske pošte te aplikacija Viber i WhatsApp) ili preuzeti u područnim uredima Ministarstva.

Može se podnijeti zahtjev za nositelja OPG-a i maksimalno do 50% članova OPG-a.

Važno: Novosti u izdavanju propusnica za OPG-ove

Iz Uprave naglašavaju kako je prilikom podnošenja zahtjeva obavezno navesti razlog zbog kojeg se traži propusnica, relacija za koju je nužno potrebna i razdoblje za koje se traži. Ujedno, izdaje se na rok koji ne može biti duži od 14 dana.

Izvor: www.savjetodavna.hr


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Propusnice OPG Ministartsvo poljoprivrede Upisnik OIB


Autorica

Lucija Bencaric

Lucija je magistrica agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pozdrav svima... Dio slikica mog vrta #mojepovrće...zbog Parkinsonove bolesti ne radim, i imam dobri... Pročitaj cijelu bilješku »