Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita bilja
  • 10.03.2020. 14:00

Ministarstvo poljoprivrede: S tržišta se povlači devet sredstava za zaštitu bilja

Sukladno rješenjima o ukidanju registracija, na tržištu Republike Hrvatske dozvoljena je prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha navedenih sredstva za zaštitu bilja do 16. ožujka.

Foto: Depositphotos/triocean2011
  • 6.867
  • 478
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede u utorak je na svojim internet stranicama objavilo da se s hrvatskog tržišta povlači devet sredstava za zaštitu bilja na osnovi aktivnih tvari klorpirifos i klorpirifos-metil.

Provedbenim uredbama Komisije EU, o neproduljenju odobrenja aktivnih tvari klorpirifos i klorpirifos-metil, koje su stupile na snagu 16. siječnja ove godine, propisano je da države članice moraju oduzeti registracije sredstvima za zaštitu bilja koja sadržavaju aktivne tvari klorpirifos i klorpirifos-metil.

Sredstvima za zaštitu bilja, na osnovi aktivnih tvari klorpirifos i klorpirifos-metil, koja se na tržištu Hrvatske nalaze pod trgovačkim nazivima Dursban E-48, Nufos, Kentaur 5 G, Nurelle D, Chromorel-D, Pyrinex 48 EC, Pyrinex 250 CS, Reldan 22 EC i Daskor 440, temeljem navedenih uredbi, ukinute su registracije za stavljanje na tržište Republike Hrvatske s datumom 16. veljače, navodi se u priopćenju.

Voćari u problemu zbog pesticida: Samo još ovaj mjesec moguće korištenje klorpirifosa

Također se ističe da je sukladno rješenjima o ukidanju registracija, na tržištu Republike Hrvatske dozvoljena prodaja, distribucija i primjena postojećih zaliha navedenih sredstva za zaštitu bilja do 16. ožujka, a zbrinjavanje, skladištenje i primjena postojećih zaliha sredstva za zaštitu bilja do 16. travnja ove godine.


Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Zaštitna sredstva Povlačenje sredstava Klorpirifos

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]