Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tržnica.hr
  • 04.05.2020. 10:30

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo nacionalnu internet tržnicu

Iako često slušamo kako je domaće malo i nedostatno, samo je jedno nepromjenjivo - domaće je najbolje!, poručuju iz Ministarstva i pozivaju da koristite tržnica.hr

Foto: JumpStory
  • 317
  • 53
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je nacionalnu internet tržnicu. Kako su i najavili u sklopu seta mjera pomoći poljoprivredi, izradili su aplikaciju tržnica.hr te pozivaju proizvođače da obogate ponudu domaćih proizvoda s njiva, farmi i ribarica iz cijele Hrvatske i omoguće građanima Hrvatske da za sebe i svoje obitelji biraju najbolje i kupuju domaće. 

 "Tržnica je pravo mjesto za kreiranje ponude i potražnje poljoprivrednih proizvoda proizvedenih diljem Hrvatske, na malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja na ovaj način dobivaju neprocjenjiv prodajni kanal i mjesto za besplatan plasman i brzu prodaju svojih vrijednih i najčešće kratkotrajnih i kvarljivih proizvoda“, stoji u opisu na stranici.

Od koga, koliko i kada birate sami, a proizvod vam dolazi na kućni prag

Putem platforme nacionalne internet tržnice javni naručitelji pronalazit će dobavljače i objavljivati potrebe za nabavu domaćih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u skladu s Odlukom Vlade RH o uvjetima i kriterijima, a koje pri javnoj nabavi moraju zadovoljiti poljoprivredni i prehrambeni proizvodi, na temelju koje se javni naručitelji obvezuju na nabavu domaće, svježe i kvalitetne hrane iz kratkih lanaca opskrbe.

"Iako ubrzana izvanrednim okolnostima uzrokovanima pandemijom COVID-19, Tržnica.hr nastavak je procesa digitalizacije poljoprivrede kao strateškog smjera njezinog razvoja. Cilj nacionalne internet tržnice je omogućiti građanima Hrvatske jednostavan i brz pristup domaćim, svježim i kvalitetnim proizvodima, a našim vrijednim proizvođačima dati efikasnu platformu za prezentaciju i prodaju proizvoda. Vjerujem kako će građani odabrati svježe i domaće proizvode za sebe i svoje obitelji te na taj način pomagati hrvatsku poljoprivredu. Poticanje domaće proizvodnje i trženje domaćim poljoprivredno-prehrambenim proizvodima važne su smjernice i strategije hrvatske poljoprivrede koja je u finalnoj fazi izrade te će uskoro biti predstavljena javnosti za raspravu i dijalog“, naglašava ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Isto tako na stranici se nalaze svi postavljeni profili proizvođača od kojih se može kupovati, a kako bi saznali koji se nalaze u vašoj blizini, u tražilicu karte upišete svoju lokaciju i ona će vam ih sve prikazati.

Stranicu sa cijelom svojom ponudom možete pronaći ovdje

Podsjećamo, Ministarstvo poljoprivrede odredilo je 30 dana za izradu aplikacije koja će imati funkciju burze roba- digitalnu tržnicu, pomoću koje će se značajnije približiti domaći proizvođači poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i javni naručitelji.

Vlada u saborsku proceduru uputila set mjera pomoći poljoprivredi

Mnogi hrvatski proizvodi prepoznati su u svijetu po iznimnoj kvaliteti stvorenoj dugom tradicijom, višestoljetnom mudrošću i vrijednim rukama. "Iako često slušamo kako je domaće malo i nedostatno, samo je jedno nepromjenjivo - domaće je najbolje! Kupujmo na Tržnica.hr i podržimo domaće poljoprivrednike i ribare. Svakom kupnjom stvaramo snažan i raznovrstan hrvatski lanac hrane“, poručuju iz Ministarstva.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Tržnica.hr Ministarstvo poljoprivrede Domaće Lanac hrane Kvaliteta Digitalna tržnica


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]