• Revalorizacija zakupnine
  • 24.07.2019. 13:30

Ministarstvo izradilo eDPZ aplikaciju za revalorizaciju zakupnine zemljišta

Putem eDPZ aplikacije će se dostavljati dokumentacija potrebna za provođenje procesa revalorizacije naknade za korištenje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske.

Foto: Pixabay/Larisa-K
  • 610
  • 41
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede izradilo je aplikaciju eDPZ namijenjenu jedinicama lokalne samouprave i Grada Zagreba putem koje će se dostavljati dokumentacija potrebna za provođenje procesa revalorizacije naknade za korištenje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, objavljeno je na stranicama Ministarstva. 

"Pravilnik o načinu revalorizacije zakupnine odnosno naknade za korištenje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske kojim je propisan način usklađenja zakupnine odnosno naknade za korištenje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske za vrijeme trajanja ugovora stupio je na snagu dana 13. srpnja 2019. godine. Revalorizacija se provodi za sve ugovore koji su sklopljeni do stupanja na snagu Zakona o poljoprivrednom zemljištu.

Aplikaciji je moguće pristupiti ovdje

Za sve ugovore za koje su ispunjeni uvjeti iz Pravilnika, jedinice lokalne samouprave, odnosno Grad Zagreb dužne su Ministarstvu poljoprivrede dostaviti zahtjev za sklapanje aneksa ugovora u svrhu revalorizacije, te dokumentaciju propisanu Pravilnikom u roku od četiri mjeseca od dana stupanja na snagu ravilnika isključivo elektronskim kroz aplikaciju eDPZ", navode iz Ministarstva. .                                                                                                                                      
 
 


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja


Tagovi

Aplikacija eDZP Zakupnina Revalorizacija Poljoprivredno zemljište


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Godina je na izdahu.
Rekli bismo “neka više”.

- Po čemu ćete pamtiti 2020. godinu?
- Imate li velike planove od 2021. godine?

Foto: Tomislav Januš