Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Crna Gora
  • 30.12.2021. 15:00

Ministar poljoprivrede Crne Gore izgubio podršku parlamenta zbog nesposobnosti?

Zastupnici smatraju da je Aleksandar Stijović pokazao "izuzetnu razinu nesposobnosti u rješavanju problema s kojima se suočavaju crnogorski poljoprivrednici ove godine i izostanak bilo kakve vizije za razvoj agrara".

Foto: Vlada Crne Gore
  • 108
  • 45
  • 0

Tri ministra u Vladi Crne Gore nisu dobila podršku tamošnjeg Parlamenta, a riječ je o ministrici prosvjete, znanosti, kulture i sporta Vesni Bratić, ministru vanjskih poslova Đorđu Raduloviću i ministru poljoprivrede Aleksandru Stijoviću.

Kako pišu cgvijesti.net zahtjev za opozivom su podnijeli zastupnici oporbe i zatražili da resorni ministri podnesu ostavke, a podržao ih je i dio zastupnika vladajuće većine. Smatraju da je Stijović pokazao "izuzetnu razinu nesposobnosti u rješavanju problema s kojima se suočavaju crnogorski poljoprivrednici ove godine i izostanak bilo kakve vizije za razvoj agrara".

"More obećanja za 365 dana, a poljoprivrednici su dobili ništa ili gotovo ništa. Nismo dobili nijedan novi strateški dokument, već samo obećanja i kritike koje su se ticale onoga što u prethodnom razdoblju nije valjalo", rekao je zastupnik SDP-a, Raško Konjević i istaknuo da je sama činjenica da je Crna Gora u 2021. godini dobila agrarni proračun tek polovicom godine, dovoljna za ostavku, prenosi cdm.me.

Osim toga, zamjeraju mu što poljoprivrednici nisu u ovih godinu dana dobili adekvatnu pomoć države zbog Covid krize.

Poljoprivreda ove zemlje ogleda se u dominantnoj proizvodnji voća i maslina na primorju, povrća, grožđa i duhana u središnjem dijelu i uzgojem stoke na sjeveru. Uvjerljivo je najčešća djelatnost ruralnog stanovništva za preko 48.800 gospodarstava s prosječnom veličinom od pet hektara. Sektor predstavlja 8,3 posto BDP-a. 

Crnogorski stočari prosvjedovali na ulicama Podgorice - imaju četiri zahtjeva

Trenutni sastav Vlade formiran je prije godinu dana s Aleksandrom Stijovićem kao ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Aktualni ministar, inače angažiran u Institutu za šumarstvo Crne Gore, završio je Šumarski fakultet Univerziteta u Beogradu.

To što navedeni nisu dobili podršku Parlamenta, međutim, ne znači da više neće biti na tim funkcijama jer je Ustav nejasan kada je riječ o zahtjevima za opozivom ministara.


Tagovi

Crna Gora Aleksandar Stijović Opoziv ministara Ministar poljoprivrede


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs