Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 19.10.2015. 11:35

Milijun kuna za solarne elektrane

Tvrtki Sol navitas Labin d.o.o., isplaćeno je nešto više od milijun kuna IPARD sredstava, za gradnju šest solarnih elektrana na području Istre.

  • 221
  • 23
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju izvršila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 302 Diversifikacija i razvoj ruralnih gospodarskih aktivnosti.

Tvrtki Sol navitas Labin d.o.o. iz Labina, osnivač koje je također labinska tvrtka za promet naftnim derivatima i ostalom robom Hena d.o.o, osnivača Silvana Vlačića, isplaćeno je milijun kuna za ulaganje u izgradnju šest sunčanih elektrana.

Solarne elektrane su ekološki najprihvatljiviji i najčišći proizvođači električne energije. Prvu od njih šest, tvrtka je izgradila u Štrmcu, mjestu u istarskoj općini Sveta Nedelja. Paneli se prostiru na površini od 4.000 četvronih metara i 2,5 metara visine i ima snagu 180 kW. Samo zahvaljujući njezinoj izgradnji, godišnje će u atmosferu odlaziti oko 150 tona ugljičnog dioksida manje.


Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 302 Sol navitas Labin d.o.o. Općina Svete Nedelja Istarska županija Hena d.o.o. Silvano Vlačić Sunčane elektrane Solarne elektrane Ekološki najprihvatljivije Proizvođači energije Štrmac Atmosfera Ugljični dio


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.