Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 14.01.2014. 10:00

Milijun kuna iz IPARD-a za voćarstvo

Milijun kuna iz IPARD-a za sortiranje, kalibriranje, pakiranje i označavanje voća

Foto: freepik.com
  • 422
  • 35
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 "Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva".

Korisniku Impulscommerce d.o.o. iz Zagreba isplaćeno je 1.004.985,50 kn za ulaganje u linije za sortiranje i kalibriranje jabuka i krušaka, odnosno opremu za pranje, čišćenje, četkanje, sušenje i sortiranje voća. IPARD sredstvima također je sufinancirana i nabava nove linije za pakiranje i označavanje voća. Korisnik je navedenim ulaganjima modernizirao svoju proizvodnju i povećao konkurentnost na tržištu.

Uz ovu isplatu, do sada je Agencija za plaćanja isplatila ukupno 335,95 milijuna kuna bespovratnih sredstava za 184 završena projekta. U prošloj godini isplaćeno je rekordnih 187,93 milijuna kuna za 113 završenih projekata, što čini 2013. godinu najuspješnijom godinom provedbe IPARD programa. Sveukupno je nakon 18 provedenih IPARD natječaja ugovoreno 348 projekata s ukupnim iznosom ulaganja od 1,25 milijardi kuna te iznosom potpore od 704,66 milijuna kuna.

Foto: freepik.com


Tagovi

Voćarstvo Kruške Jabuke IPARD APPRRR Impulscommerce