Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mreža SEASN
  • 17.11.2015. 15:40

Milan Husnjak vodi mrežu savjetodavnih službi

U Bugarskoj je osnivana mreža SEASN-a koja povezuje poljoprivredne službe iz svih zemalja jugoistične Europe, a za prvoga predsjednika izabran je naš Milan Husnjak.

Foto: Savjetodavna služba
  • 403
  • 20
  • 0

U bugarskom glavnom gradu Sofiji osnovana je Mreža savjetodavnih službi jugoistočne Europe (SEASN), a za predsjednika je izabran hrvatski savjetodavac Milan Husnjak, viši koordinator za međunarodnu suradnju.

Mrežu su osnovale organizacije iz Austrije, Bugarske, Hrvatske, Kosova, Mađarske, Makedonije, Slovenije i Srbije, a sjedište će joj biti u Hrvatskoj. Članovi će joj moći biti savjetodavne službe, poljoprivredne komore i instituti, poljoprivredni fakulteti, nevladine organizacije, kao i pojedinci koji djeluju u poljoprivredi i ruralnom prostoru.

Moramo i želimo više surađivati s kolegama iz zemalja jugoistočne Europe

"Ciljevi mreže su povećanje učinkovitosti poljoprivrednih savjetodavnih službi, jednostavnija razmjena iskustava, znanja i informacija, na razumljivijim lokalnim jezicima, regionalna suradnja na projektima, organiziranje radionica, seminara, predavanja, okruglih stolova, stručnih skupova, tribina, promocija te ostalih događanja vezanih uz poljoprivrednu problematiku", kazao je predsjednik SEASN-a, Milan Husnjak.

I bugarska ministrica poljoprivrede zalaže se za bolju suradnju savjetodavnih službi

Slijedećega je dana održana i Regionalna konferencija savjetodavnih službi jugoistočne Europe. Otvorila ju je Desislava Taneva, ministrica poljoprivrede i prehrane Republike Bugarske, a razgovaralo se o obuci i ključnim kompetencijama poljoprivrednih savjetnika te koristima za poljoprivrednike. Ravnatelj naše Savjetodavne službe Hrvoje Horvat, održao je tom prigodom predavanje o mogućnosti regionalne razmjene znanja te povezivanju savjetodavaca i znanstvenika u regiji.

Nakon konferencije, svi sudionici posjetili su jedno poljoprivredno gospodarstvo u blizini Sofije. Članice našega izaslanstva Marija Milašin i Višnja Krapljan odmah su s kolegama iz Makedonije, za slijedeću godinu dogovorile studijske posjete vinara i sirara.

Foto: Savjetodavna služba


Tagovi

Bugarska Sofija Mreža SEASN Milan Husnjak Austrija Bugarska Hrvatska Kosovo Mađarska Makedonija Slovenija Srbija Savjetodavne službe Poljoprivredne komore Regionalna suradnja Desislava Taneva Hrvoj Horvat Marija Milašin Višnja Krapljan


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Mi smo na sajmu u Gudovcu, a vi? #Bjelovarskisajam #proljetnisajam #imasvega