Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natjecaje u oranju
  • 16.07.2016. 12:00

Mihael Sklizović ponovno briljirao u oranju

Zrinko Miličić iz Radikovaca i Mihael Sklizović iz Rakitovice predstavljat će Osječko-baranjsku županiju na državnom prvenstvu.

  • 7.646
  • 960
  • 0

Možemo slobodno reći da je Mihael Sklizović sad već legenda natjecanja orača ovih krajeva. Taj mladi poljoprivrednik iz Rakitovice ponovno je pobjednik prvenstva Osječko-baranjske županije u oranju. Odlično vrijeme u Širokom polju iznjedrilo je njegovu četvrtu pobjedu. Ovoga puta mjesto pobjede je bilo Široko polje i parcela Josipa Tomičića gdje je 10 najboljih i najspremnijih orača Županije, da tako kažemo, ukrstilo svoje plugove.

Sklizović je pobijedio u kategoriji ravnjaka, dok je u skupini natjecatelja s plugovima premetnjacima pobjedu odnio Zrinko Miličić iz Radikovaca. Zanimljivo je i da je Zrinko prvi puta sudjelovao na ovakvom natjecanju. Bilo nam je posebno zanimljivo promatrati i kako odlično ore i mladi Stjepan Mojzeš iz Podgorača, a koji je na kraju osvojio 3. mjesto u konkurenciji plugova ravnjaka. Inače, najmlađi natjecatelj bio je Marko Koprivanac sa 17 godina.

Predstavljat će županiju na prvenstvu Hrvatske

Ovo 13. natjecanje koje je odlično organizirala Savjetodavna služba Osječko-baranjske županije na čelu s Jurom Klarićem doista je bilo ogledno kako treba izgledati jedno takvo natjecanje. No, u svakom slučaju kao i u cijeloj Hrvatskoj postoji žal što ovakva natjecanja, promocije rada i truda u zemljoradnji ne privlače veći broj publike. No, što je tu je, pobjednici su se plasirali na prvenstvo Hrvatske gdje će pokušati ostvariti prolaz i na Svjetsko prvenstvo.

Tugomir Majdak, zamjenik ministra poljoprivrede i predsjednik Hrvatske udruge za organizaciju natjecanja u oranju, otvorio je ovo natjecanje u kojem se iz godine u godinu za svoje bodove borbe sve mlađi i mlađi natjecatelji što je ipak vjera u neku bolju budućnost na hrvatskom selu.


Fotoprilog


Tagovi

Orači Oranje Majdak Mihael Sklizović Moješ Juraj Klarić


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]