Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Blaženka Mičević
  • 05.10.2016. 14:30

Mičević napustila vodstvo Agencije za zemljište!

Ravnateljica Agencije dala ostavku Agenciji za zemljište i odlazi u konzultantske vode.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
  • 4.086
  • 196
  • 0

Pod vodstvom ravnateljice Blaženke Mičević Agencija za poljoprivredno zemljište pokrenula je niz poteza koje se do tada nije nitko usudio provesti, potvrđuju s terena i iz poljoprivredne komore.

No, nakon nepune tri godine, prije tjedan dana, predala je zahtjev za razrješenje s mjesta ravnateljice na osobni zahtjev.

Prema njezinim izjavama, njezino istupanje nije povezano s provedbom natječaja za zakup u Agenciji. Štoviše, Mičević smatra da je Agencija stvorila temelje za učinkovitu provedbu zemljišne politike u RH. Mišljenja je i da zemljišna politika, a posebice provedba komasacije u Hrvatskoj trebaju ići u nešto drugačijem smjeru.

Mičević: Stvorili smo temelje za dobru zemljišnu politiku!

Ni Mičević se ne slaže sa zemljišnom politikom

Provedba postojećeg Zakona o poljoprivrednom zemljištu čak i prema njezinom mišljenju izaziva mnoštvo dvojbi i problema na terenu posebice vezano uz upis stoke i zemljišta u službene registre, neriješene imovinsko-pravne odnose, a tu ulogu ima nova Vlada. Potrrebna su učinkovitija rješenja za raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem. Bivša ravnateljica okušat će svoju sreću u privatnim konzultantskoj djelatnosti. Prema neslužbenim informacijama, otvara konzultantsku tvrtku.

Agenciju za poljoprivredno zemljište kako saznajemo, sada zastupa v.d. Nives Zemljić Poje, dipl.ing.agr. Ravnatelja inače imenuje i razrješava Upravno vijeće Agencije, a mandat ravnatelja inače traje četiri godine.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL


Tagovi

Blaženka Mičević APZ Zemljište


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]