Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 03.10.2008.

Mesić na sajmu - ali ništa o poljoprivredi

  • 412
  • 21
  • 0

Na sajamskom prostoru "Pampas" otvoren je 11. osječki Jesenski sajam. Na 2.000 četvornih metara zatvorenog i pet tisuća otvorenog izložbenog prostora predstavlja se 160 domaćih i inozemnih izlagača, koji izlažu svoju robu i usluge iz poljoprivrede, prehrane, stanovanja, opreme i uređaja za grijanje te ekologije. Sajam je otvorio hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. No, on je slabo ili gotovo ništa govorio o poljoprivredi. Gdje god se našao samo je o pričao o politici i zatvorenicima.

Nakon što je otvorio 11. osječki jesenski sajam predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetio je Gradsko poglavarstvo gdje su ga s razvojnim planovima i programima Osijeka upoznali gradonačelnik Gordan Matković, njegovi zamjenici Biljana Borzan i Ivan Vrdoljak te predsjednik Gradskog vijeća Anto Đapić. Od više tema o kojima su razgovarali Mesića su najviše zanimale one gospodarske, jer, kako je rekao, "jedino na stvaranju novih vrijednosti ova zemlja može napraviti uspjeh i veliki iskorak". Mesić je rekao i da država može napredovati jedino ako postoji konsenzus o strateškim ciljevima, među koje je ubrojao ulazak u Europsku uniju i NATO, ali i građane zadovoljne radnim mjestima, mirovinama i sugurnošću.

Predsjednik je upozorio i da Hrvatska ne smije razvijati klijentelističko, već društvo u kojem će "kompetencije ljudi biti određeni faktor po kojem će netko obavljati ovaj ili onaj posao".
Upitan da prokomentira prozivke pojedinaca da je cijeli državni vrh zakazao u slučaju sankcioniranja Veljka Kadijevića, Mesić je odgovorio kako pokretanje postupaka nije u nadležnosti predsjednika Republike

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stenlejka dobro rodila ove godine podno Divčibara.